Schimbările climatice produc MONŞTRI marini. Descoperire ULUITOARE lângă coastele Angliei VIDEO

Un scafandru a reperat nişte meduze de dimensiuni gigantice, adevăraţi monştri, în largul coastei Cornwall, din Marea Britanie. Specialiştii, care nu s-au mai întâlnit cu asemenea specii, spun că de vină pentru aceste enormităţi ar fi creşterea temepraturilor apei mării şi vânturile puternice.

18 iul. 2014, 08:29

Atunci când Will Hood a intrat, îmbrăcat în costum de scafandru şi cu masca pe chip, a apele din largul coastei Cornwall, spera să vadă crabi pe fundul mării. Ceea ce a văzut i-a depăşit însă aşteptările.

Vezi şi Creatură GIGANTICĂ, descoperită pe o plajă din Australia: Specia nu a fost încă INVENTARIATĂ FOTO

Adolescentul s-a trezit alături de ceea ce părea un monstru marin, dantelat şi cu franjuri violet, care în realitate era o meduză uriaşă. Tatal lui Will, Charles Hood, cel care i-a făcut fiului său o fotografie cu meduza, a declarat pentru Daily Mail că a văzut un număr fără precedent de meduze în această vară.

Citeşte şi MONSTRU MOV descoperit pe o plajă din Australia. Cercetătorii se tem de o INVAZIE

Experţii cred că meduzele au ajuns atât de aproape marin de curenţii marini şi temperaturile crescute ale apei mării. Pentru că nu au un sistem nervos central, meduzele au un control limitat asupra mișcărilor lor, ceea ce înseamnă că pot fi transportate din loc în loc – și chiar eșuate pe plaje – de mișcarea curenților.