Schulz: Nu voi accepta niciodată ideea că avem cetăţeni europeni de rangul unu şi doi

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat sâmbătă, la Bucureşti, că nu va accepta niciodată ideea că există cetăţeni europeni de rangul unu şi doi, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
26 apr. 2014, 13:45
Schulz: Nu voi accepta niciodată ideea că avem cetăţeni europeni de rangul unu şi doi

Europa noastră este o Europă care îi pune în prim plan pe cetăţenii săi. Recent libera circulaţie – acest pilon fundamental al Uniunii noastre, această realizare unică – a fost ţinta unor atacuri. Populiştii au creat panică în rândul cetăţenilor europeni că România şi Bulgaria ar dori să abuzeze de sistemele sociale din ţările gazdă. O dezbatere urâtă. Faptele au fost distorsionate. S-au spus mari minciuni. Adevărul este următorul: doar o foarte mică parte dintre migranţi sunt implicaţi în fraudarea sistemelor sociale. Adevărul este următorul – ţările gazdă beneficiază de pe urma muncii acestora. Aceşti migranţi sunt tineri, foarte motivaţi şi bine pregătiţi. Aceştia lucrează din greu, îşi plătesc taxele şi contribuie la stabilizarea sistemelor de securitate socială şi de pensii din ţările gazdă’, a spus Martin Schulz, la evenimentul de lansare a candidaţilor Alianţei PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare.

El a susţinut că nu va accepta niciodată închiderea graniţelor UE.

‘Nu voi accepta niciodată să ne închidem din nou graniţele. Aceasta deoarece problema nu este cea a oamenilor dornici să lucreze. Problemele sunt date de reguli care permit ca oamenii să fie exploataţi în mod criminal. Trebuie să schimbăm regulile! Să nu le luăm oamenilor drepturile. Să nu închidem graniţele! (…) Este timpul să câştigăm aceste alegeri astfel încât să putem construi împreună o Europă care face vieţile oamenilor mai bune’, a afirmat preşedintele PE.

Potrivit acestuia, lupta împotriva corupţiei nu a fost câştigată în multe ţări europene.

‘Ştiu cât de dificil este să construieşti instituţii democratice dedicate binelui comun, să pui bazele statului de drept astfel încât toţi cetăţenii să fie egali, să stimulezi o economie de piaţă de care să beneficieze cât mai mulţi, nu doar câţiva. Şi trebuie să fim oneşti, lupta împotriva corupţiei nu a fost câştigată în multe ţări europene. Însă nu sunteţi singuri în această luptă’, a explicat Schulz.

El a arătat că, dacă va ajunge preşedinte al Comisiei Europene, prima sa prioritate va fi crearea locurilor de muncă. Totodată, îşi doreşte să restabilească echilibrul dintre cei bogaţi şi cei săraci, să se concentrez pe dinamizarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, pe depăşirea dificultăţilor sectorului de credite din anumite ţări şi pe promovarea unei reindustrializări inteligente a Europei.