SCLAVIE la Berevoeşti. Inculpaţii din dosar rămân în arest preventiv

34 de inculpaţi în dosarul de sclavie de la Berevoeşti, jud. Argeş, vor petrece încă 30 de zile în arest preventiv, iar patru femei rămân în arest la domiciliu, potrivit deciziei luate de magistraţii Tribunalului Argeş.

RomaniaTV.net
09 nov. 2016, 12:30
SCLAVIE la Berevoeşti. Inculpaţii din dosar rămân în arest preventiv

34 de inculpaţi din dosarul de sclavie din Berevoeşti au fost aduşi la Tribunalul Argeş, magistraţii luând hotărârea că se impune prelungirea mandatelor lor de arestare preventivă. Şi în cazul celor patru femei, însărcinate sau cu probleme grave de sănătate, se menţine măsura arestului la domiciliu.

Inculpaţii au fost aduşi cu dubele poliţiei din judeţele Argeş, Olt, Vâlcea, Dâmboviţa şi Bucureşti la Tribunalul Argeş, acolo unde s-a judecat prelungirea de mandat.

Înainte de a intra în sala de judecată, inculpaţii au strigat, plângând, că sunt nevinovaţi. Şi rudele care i-au aşteptat în faţa sediului instanţei au plâns şi i-au încurajat pe arestaţi.

„Tribunalul Argeş admite propunerea formulată de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Piteşti. Astfel, prelungeşte pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 noiembrie 2016 şi până la data de 10 decembrie 2016, inclusiv, măsura arestării preventive luată faţă de inculpaţi”, se arată pe site-ul instanţei de judecată.

Inculpaţii au drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţarea sau comunicarea deciziei.

La jumătatea lunii iulie, 40 de percheziţii au avut loc în satul Gămăceşti din comuna Berevoeşti, judeţul Argeş, pentru destructurarea mai multor grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori.

Anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în prezent, s-au constituit mai multe grupuri infracţionale care au recrutat zeci de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunere la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.

Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri si chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.