ŞCOLI ÎNCHISE. Clasele I-V s-ar putea deschide din aprilie

Danemarca ar putea redeschide școlile pentru clasele 1-5 de la mijlocul lui aprilie, dacă situația se stabilizează

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 10:27
ŞCOLI ÎNCHISE. Clasele I-V s-ar putea deschide din aprilie

Danemarca ar putea redeschide centrele de îngrijire a copiilor și școlile, pentru copii din clasele 1-5, pe 15 aprilie, dacă numărul de cazuri de infecții și numărul de decese cauzate de noul coronavirus rămân stabile, a anunțat premierul acestei țări, Mette Frederiksen, citată de Reuters. Măsura ar fi prima dintr-o serie de acțiuni menite să relaxeze restricțiile impuse pentru prevenirea și combaterea epidemiei Covid-19.

“Va fi, probabil, ca mersul pe sârmă. Dacă stăm pe loc, pe parcurs, am putea să cădem, dacă ne grăbim ar putea să meargă prost. De aceea, trebuie să înaintăm precaut, pas cu pas”, a spus Frederiksen, citată de agenția de presă. Ea i-a îndemnat pe danezi să respecte în continuare recomandările guvernului cu privire la distanțare socială și igienă.

De ce ucide coronavirusul tineri perfect sănătoşi. Boala evoluează diferit în Europa faţă de China 

Danemarca, unde până luni se înregistraseră 187 de decese asociate infectării cu noul coronavirus, a fost una dintre primele țări europene care au limitat contactul fizic între cetățeni, amintește Reuters. Țara a închis pe 11 martie școlile și centrele de îngrijire, restaurantele, cafenelele, sălile de sport, dar și frontierele țării pentru majoritatea străinilor.

Celelalte restricții în vigoare, inclusiv interdicția asupra grupurilor de peste 10 persoane, vor fi menținute cel puțin până pe 10 mai, în timp ce interdicția impusă adunărilor cu mulți participanți va fi menținută până în august.