Şcoli ÎNCHISE în Bucureşti. Cine sunt elevii care vor învăţa online DOCUMENT

Mai multe şcoli din Bucureşti trec în sistem online, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus în rândul elevilor şi al profesorilor.

27 ian. 2022, 18:54
Şcoli ÎNCHISE în Bucureşti. Cine sunt elevii care vor învăţa online DOCUMENT

Şcoli închise în Bucureşti. După ce Colegiul Național I. L. Caragiale a trecut marţi, 25 ianuarie, în sistem online, alte trei şcoli din Capitală îşi suspendă cursurile în format fizic.

Şcoli închise în Bucureşti. Cine sunt elevii care vor învăţa online

Citeşte şi Ce se întâmplă cu şcolile după recordul de infectări COVID-19. Rafila: Important este ca fiecare dintre noi să respectăm regulile, să încurajăm vaccinarea

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi seară, o hotărâre potrivit căreia noi instituţii de învăţământ din Capitală vor trece în sistem online în următoarea perioadă.  Este vorba despre Şcoala Gimnazială 112 din Sectorul 2, Colegiul Tehnic Grigore Cerchez din sectorul 5 şi Liceul Naţional Gh.Lazăr din sectorul 5.

Hotararea-CMBSU-nr.-6_27.01.2022

Reamintim, Colegiul Național I. L. Caragiale a fost prima școală din București care a trecut în sistem online din cauza numărului prea mare de cazuri Covid-19 în rândul profesorilor și elevilor. În ultimele zile, 11 profesori s-au îmbolnăvit de Covid-19, au confirmat teste PCR, și mai mult de jumătate din numărul de clase ale liceului au cel puțin 3 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a declarat conducerea Colegiului Național I. L. Caragiale.

Directorul DSP Bucureşti, Dr. Oana Nicolescu, a explicat evoluţia infectărilor şi a ratei de incidenţă din data de 15 ianuarie şi până pe 21 ianuarie, în condiţiile în care ambele aproape că s-au dublat.

Medicul a atras atenţia şi asupra unei situaţii fără precedent care a apărut în cazul preşcolarilor. Într-o grupă de grădiniţă, de exemplu, dacă un singur copil este depistat pozitiv pentru COVID-19, toţi ceilalţi copii din grupă sunt consideraţi contacţi direcţi şi intră în izolare la domiciliu.

Şi asta pentru că în acest mediu copiii nu poartă mască, iar regulile de distanţare se păstrează foarte greu. Dr. Oana Nicolescu a declarat că în ultimele 24 de ore au fost peste 4000 de apeluri la numărul pus la dispoziţie de DSP, dintre care 1200 sunt solicitări pentru testare la domiciliu.

Ministerul Educaţiei anunţă că la nivelul zilei de vineri, 21 ianuarie, erau confirmate 13.541 cazuri pozitive COVID la elevi sau preşcolari şi 4.252 la personalul din şcoli.

De asemenea, 46 unități cu activitatea fizică suspendată. În cazul multora dintre acestea, suspendarea s-a făcut din cauza frigului din clase.

Citeşte şi Şcoli închise din cauza facturilor umflate. Scandal uriaş, bubuie şi cazurile de Covid