ŞCOLI ÎNCHISE în Bucureşti până în 21 aprilie. Anunţ de ultima oră făcut de Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgență suspendarea cursurilor în școli, precum și închiderea creșelor și a grădinițelor până după vacanța de Paște (adică 21 aprilie). Firea a lansat şi un apel "la toți cei care sunt responsabili, ca împreună, Ministerul Educației, inspectoratele școlare, primăriile, consiliile locale, conducerile unităților de învățământ, să asigurăm suportul pentru toate unitățile de învățământ, astfel încât profesorii să poată să predea elevilor în această perioadă, pe suport online sau video".

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 16:33
ŞCOLI ÎNCHISE în Bucureşti până în 21 aprilie. Anunţ de ultima oră făcut de Gabriela Firea

„Cazurile confirmate de coronavirus în Capitală m-au determinat să iau măsuri speciale în ceea ce privește activitatea primăriei și să propun de asemenea un set de măsuri care ar trebui să fie luate cât mai rapid, la nivel național, pentru prevenirea răspândirii acestui virus de tip nou”, a declarat Gabriela Firea. 

Primarul Capitalei a solicitat închiderea şcolilor, a grădiniţelor şi a creşelor pentru o perioadă mai lungă, până după Paşte, aşa cum propusese luni şi Raed Arafat. 

Citeşte şi: Şcolile se vor închide în perioada 11 – 22 martie! Anunţul făcut de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

„Având în vedere că în continuare intră în țară, inclusiv în București, zeci, sute de români din Italia, zona europeană cea mai afectată, dar și din Spania, unde este un număr mare de îmbolnăviri, propun Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență următoarele măsuri:

1. Anunțarea suspendării cursurilor în școli, precum și închiderea creșelor și a grădinițelor până după vacanța de Paște (adică 21 aprilie) fiind cunoscut, încă de pe acum, că nu vor fi deschise școlile, cadrele didactice și conducerile unităților de învățământ se vor mobiliza pentru predarea online sau video, în funcție de posibilitățile tehnice.
Fac apel la toți cei care sunt responsabili, ca împreună, Ministerul Educației, inspectoratele școlare, primăriile, consiliile locale, conducerile unităților de învățământ, să asigurăm suportul pentru toate unitățile de învățământ, astfel încât profesorii să poată să predea elevilor în această perioadă, pe suport online sau video.
Este important să nu oprim educația, ci să oprim răspândirea coronavirusului.

2. Pentru părinții sau/și rudele care vor sta acasă cu copiii, să se ia măsuri guvernamentale pentru sprijinirea angajatorilor la care aceștia lucrează, astfel încât să permită acestor salariați să lucreze, în mod legal, de acasă.
Salut inițiativa colegilor mei din Parlament pentru modificarea Codului Muncii.

Citeşte şi: ZILE LIBERE pentru un părinte atunci când şcolile sunt închise sau copiii sunt bolnavi DOCUMENT

3. În legătură cu organizarea evenimentelor, s-a anunțat în weekend anularea celor care presupun participarea a mai mult de 1.000 de persoane. S-a înțeles, astfel, că se pot organiza evenimente cu 800-900 de persoane. NU este bine. Nu este o măsură bună nici pentru actori, nici pentru personalul organizatorilor și cu atât mai mult nu este sigur pentru spectatori. PMB a suspendat toate spectacolele teatrelor și instituțiilor de spectacol administrate de Primăria Capitalei”, a anunţat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Înscrierea la clasa pregătitoare 2020-2021 a fost prelungită cu o săptămână