ŞCOLI ÎNCHISE. Sindicatele din Educaţie atacă ordinul care îi obligă să ţină cursuri online

Ordinul ministrul Educaţiei care obligă profesorii şi elevii să facă şcoală online este “în afara cadrului legal”, adică al Decretului pentru Starea de Urgenţă, anunţă sindicatele, care cer modificarea actului

27 apr. 2020, 11:43

Documentul sindicatelor solitică modificarea OMEN 4135, care reglementează predarea online, pentru că acesta să fie “emis în limitele stricte ale art 78 din Anexa 1 al Decretului Preşedintelui României privind prelungirea stării de urgenţă”.

Cursuri online obligatorii. Consiliul Elevilor solicită abrogarea ordinului printr-o plângere adresată Ministerului Educaţiei

În plus, Instrucţiunea emisă de ministul Educaţiei, trebuie să fie act normativ simplu, nu aprobat prin Ordin de Ministru, mai scriu Sindicatele.

Reacţia vine în contextul în care documentul aprobat de ministrul Educaţiei pe 23 aprilie, şi criticat acum vehement de sindicate, a fost mai întâi dezbătut şi agreat cu toate sindicatele din Educaţie, potrivit surselor Edupedu.ro.

În solicitare sindicatele susţin că măsurile din Ordin “au nemulţumit atât beneficiarii educaţiei, cât şi personalul din Educaţie”. Iar în această perioadă ar fi primit nenumărate sesizări de la profesori că directorii şcolilor le modifică contractele de muncă şi fişa postului, ca să îi oblige să facă activităţi online.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţat luni că, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar grădiniţele, şcolile, universităţile nu se vor redeschide, aAnul şcolar se încheie pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă. Examenele naţionale se vor organiza aşa cum au fost programate, cu respectarea măsurilor de distanţare socială. 

Citeşte şi A început procesul de predare online. Şcolile le-au făcut conturi profesorilor şi elevilor pe platformele recomandate de minister