Şcoli şi grădiniţe închise în Bucureşti, la vizita Papei Francisc. Lista unităţilor de învăţământ închise pe 30 şi 31 mai

Şcolile şi grădiniţele din Bucureşti aflate pe o rază de 1-2 km pe traseul Papei Francisc vor fi închise pe 30 şi 31 mai, a anunţat vineri primarul Capitalei, Gabriela Firea. 

RomaniaTV.net
24 mai 2019, 09:19

„În ceea ce privește organizarea propriu-zisă pentru zilele de 30 și 31, până pe 2 iunie în colaborare cu Inspectoratul Școlar General care a discutat cu Federațiile Cadrelor Didactice și asociațiile de părinți, s-a convenit asupra unei soluții agreate de toți cei implicați, ca în zilele de 30 și 31 mai cursurile din grădinițe, școli și licee, de pe traseul principal al suveranului Pontif să fie suspendată, cât și unitățile de învățământ de pe o rază de 1,2 km adiacentă traseului oficial”, a anunţat vineri Gabriela Firea.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va transmite fiecărei unităţi decizia.

Şcolile din Miercurea Ciuc vor fi închise în data de 31 mai, în contextul vizitei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc, a hotărât Ministerul Educaţiei Naţionale, la solicitarea Consiliului Judeţean Harghita.

Inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, a declarat presei că, în avans de 31 mai, consiliile de administraţie ale fiecărei şcoli vor decide un program de recuperare a orelor pierdute, care va fi comunicat Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Citeşte şi: O nouă minivacanţă pentru români. Angajaţii de la stat şi de la privat vor avea trei zile libere