Şcolile şi grădiniţele se vor redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie. Ce prevede programul de guvernare al Cabinetului Ciucă

Școlile și grădinițele se vor mai redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie, rata de infectare la nivel național, potrivit programului de Guvernare al Cabinetului Ciucă, depus în Parlament sâmbătă.

31 oct. 2021, 09:29
Şcolile şi grădiniţele se vor redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie. Ce prevede programul de guvernare al Cabinetului Ciucă

Şcolile şi grădiniţele se vor redeschide cu prezență fizică doar sub pragul de 6 la mie, rata de infectare la nivel național.

Potrivit programului de Guvernare al Cabinetului Ciucă, „în situația în care incidența cumulată la 14 zile la nivel național este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, se vor adopta măsuri de relaxare ce vor permite reluarea unor activități și creșterea numărului de participanți la acestea, astfel:

a) Reluarea activităților care impun prezența fizică în unitățile de învățământ și desfășurarea acestora în conformitate cu scenariile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății”.

 

Citeşte şi: Scenariile luate în considerare de Ministerul Educaţiei pentru începerea şcolii pe 8 noiembrie

Potrivit ultimei raportări a Grupului pentru Comunicare Strategică, la 30 octombrie, rata de infectare la nivel național era de 10,07 cazuri la mia de locuitori.

Citeşte şi: Şcoli închise din cauza COVID-19 şi după 8 noiembrie. Ce se întâmplă cu tezele pe care elevii ar trebui să le susţină în semestrul I

18 localităţi din România au incidenţă peste 20 la mia de locuitori. Cea mai mare incidenţă este în Teleorman

18 localităţi din România au incidenţă peste 20 la mia de locuitori. Potrivit ultimei statistici a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), 303 oraşe şi municipii au înregistrat o incidenţă peste 3 cazuri la mia de locuitori. În rândul oraşelor din scenariul roşu, cea mai mare incidenţă este în Otopeni, judeţul Ilfov – 21.45 la mia de locuitori.

De asemenea, alte şase oraşe din Ilfov au incidenţă peste 15 la mie. Este vorba despre POPEŞTI-LEORDENI – 18,47, MĂGURELE – 18, BRAGADIRU – 17,37, VOLUNTARI – 16,33, BUFTEA – 15,44 şi CHITILA – 15,16.

De asemenea, 2142 de comune au incidenţă peste 3 la mie şi sunt în scenariul roşu. O localitate din Teleorman are cea mai mare incidenţă COVID-19 din România – 31,82 la mia de locuitori.