Scrisul de mână este mai eficient decât pe un notebook

Publicat: Joi, 08 Mai 2014 15:13 // Actualizat: Joi, 08 Mai 2014 15:13 // Sursa: romaniatv.net

Deşi scriem din ce în ce mai repede la tastatură, un studiu a confirmat că este mai eficient să luăm notiţie cu pixul pe foaie decât pe notebook.

Foto: playtech.ro

În facultate mai ales, dacă nu şi în liceu, foarte mulţi elevi şi studenţi au început să folosească un laptop pentru a-şi lua notiţe la cursuri, abandonând scrisul de mână. Acest obicei se datorează performanţei pe care am atins-o când vine vorba de scris la computer. Se pare însă că această tranziţie nu facilitează la fel de bine procesul acumulatului de cunoştinţe în timpul unui curs, în comparaţie cu metoda clasică de redactare.

Citeşte şi Beneficiile scrisului pentru sănătatea ta

Un studiu recent, realizat de Pam Mueller şi Daniel Oppenheimer, a scos la iveală că o persoană care în timpul unui curs foloseşte un pix şi o foaie este predispusă la a acumula mai multe cunoştinţe în timp real. Practic, stilul clasic de a lua notiţe a eficientizat amintirea mai multor informaţii, mai ales la scurt timp după respectivul curs.

Citeşte mai multe detalii despre Playtech.ro.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
scris de mână scris pe calculator scris pe tastatura studiu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 mai 15:24
...că este mai eficient să luăm notiţie cu pixul pe foaie decât pe notebook. Citește mai departe… Citeste Tot Da si tu mai...
08 mai 15:17
...studiu a confirmat că este mai eficient să luăm notiţie cu pixul pe foaie decât pe notebook. <a target=_self href="http://www.romaniatv.net/scrisul-de-mana-este-mai-eficient-decat-pe-un-notebook_143657.html" …read more" /> ...
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H