Se dau 100 de euro de la stat. Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a primi banii

Guvernul României a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru a susține activitatea crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor. Această măsură vine ca răspuns la criza generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

30 ian. 2024, 23:06
Se dau 100 de euro de la stat. Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a primi banii
Se dau 100 de euro de la stat. Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a primi banii

Se dau 100 de euro de la stat. Schema de ajutor de stat are caracter temporar și vizează compensarea pierderilor generate de creșterea prețurilor la furaje, combustibil și alte costuri (forța de muncă, servicii veterinare, utilități, etc) pentru perioada 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023. Crescătorii de bovine de carne și bubaline, întreprinderile individuale și familiale, persoanele fizice autorizate și persoanele juridice sunt eligibile să beneficieze de această schemă.

Printre condițiile de eligibilitate se numără deținerea unui efectiv de bovine de carne sau bubaline în exploatație, înregistrarea acestora în Baza Națională de Date, și deținerea unui număr minim de animale la data de 31 martie 2023. Cuantumul propus pentru ajutorul de stat este de 100 de euro per cap de animal, atât pentru bovinele de carne, cât și pentru bubaline.

Citeşte şi: Se dau bani de la stat. Beneficiază de ajutoare de la Ministerul Muncii 16.000 de români amărâţi

Valoarea totală estimată a schemei de ajutor este de 79.427.740 lei (aproximativ 16.100.000 euro), iar numărul estimativ al potențialilor beneficiari este de 6.000, cu un efectiv estimat de 150.000 capete bovine de carne și 11.000 capete bubaline.

Printre documentele necesare pentru accesarea schemei se numără copie B.I./C.I. a beneficiarului, certificatul de înregistrare la Registrul Comerțului, documentul emis de SNIIA privind efectivul de animale, și altele. Crescătorii de animale au la dispoziție 30 de zile lucrătoare pentru a depune cererile, iar termenul de plată este stabilit pentru 30 iunie 2024.

Citeşte şi: Bani de la stat sub formă de bonuri pentru benzină şi motorină. Cine îi poate primi, condiţiile sunt clare

Această schemă de ajutor de stat are ca scop sprijinirea sectorului agricol și protejarea intereselor fermierilor în fața provocărilor economice generate de crizele actuale.