Se dau 100 de euro de la stat. Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a primi banii

Guvernul României a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru a susține activitatea crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor. Această măsură vine ca răspuns la criza generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Filip Stan
30 ian. 2024, 23:06
Se dau 100 de euro de la stat. Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a primi banii
Se dau 100 de euro de la stat. Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a primi banii

Se dau 100 de euro de la stat. Schema de ajutor de stat are caracter temporar și vizează compensarea pierderilor generate de creșterea prețurilor la furaje, combustibil și alte costuri (forța de muncă, servicii veterinare, utilități, etc) pentru perioada 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023. Crescătorii de bovine de carne și bubaline, întreprinderile individuale și familiale, persoanele fizice autorizate și persoanele juridice sunt eligibile să beneficieze de această schemă.

Printre condițiile de eligibilitate se numără deținerea unui efectiv de bovine de carne sau bubaline în exploatație, înregistrarea acestora în Baza Națională de Date, și deținerea unui număr minim de animale la data de 31 martie 2023. Cuantumul propus pentru ajutorul de stat este de 100 de euro per cap de animal, atât pentru bovinele de carne, cât și pentru bubaline.

Citeşte şi: Se dau bani de la stat. Beneficiază de ajutoare de la Ministerul Muncii 16.000 de români amărâţi

Valoarea totală estimată a schemei de ajutor este de 79.427.740 lei (aproximativ 16.100.000 euro), iar numărul estimativ al potențialilor beneficiari este de 6.000, cu un efectiv estimat de 150.000 capete bovine de carne și 11.000 capete bubaline.

Printre documentele necesare pentru accesarea schemei se numără copie B.I./C.I. a beneficiarului, certificatul de înregistrare la Registrul Comerțului, documentul emis de SNIIA privind efectivul de animale, și altele. Crescătorii de animale au la dispoziție 30 de zile lucrătoare pentru a depune cererile, iar termenul de plată este stabilit pentru 30 iunie 2024.

Citeşte şi: Bani de la stat sub formă de bonuri pentru benzină şi motorină. Cine îi poate primi, condiţiile sunt clare

Această schemă de ajutor de stat are ca scop sprijinirea sectorului agricol și protejarea intereselor fermierilor în fața provocărilor economice generate de crizele actuale.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!