Se fac angajări la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene! Sute de posturi, create pentru a gestiona miliardele de euro

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va avea aproape 2.000 de angajaţi. Numărul posturilor va creşte cu 30% pentru gestionarea celor 96 de miliarde de euro, fonduri europene.

23 mai 2022, 18:09
Se fac angajări la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene! Sute de posturi, create pentru a gestiona miliardele de euro

Marcel Boloş a anunţat luni că se fac angajări la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Astfel, numărul posturilor în cadrul instituţiei de stat va creşte cu 30%, până la 1.943 persoane.

„Dacă în perioada de programare 2014-2020, am gestionat un buget de 24 de miliarde de euro cu 1.407 funcţionari, acum bugetul de gestionat este 96 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o creştere a bugetului de trei ori. Am propus o creştere a numărului de posturi, în cadrul organigramei structurii organizatorice. Numărul aprobat de către Guvern este de 1.943 de oameni, este numărul de posturi cu care vom gestiona cei 96 de miliarde de euro”, a explicat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, conform Agerpres.

Citeşte şi: Partidul AUR îl cheamă pe premierul Nicolae Ciucă să dea explicații în Parlament / Moțiune simplă pentru demiterea lui Eduard Novak, anunțată de către George Simion

Boloş a explicat că majorarea reprezintă doar 30%, nu de trei ori, cum este cazul bugetului gestionat.

„Acest lucru înseamnă o creştere de aproximativ 30%, nu am crescut numărul de personal de trei ori, precum a crescut bugetul. Spre exemplu, nu poţi să derulezi activitatea de evaluare a proiectelor, dacă nu ai oameni angajaţi. Era un lucru de neevitat, pentru oricine care este de bună credinţă şi înţelege cum se derulează lucrurile. Puteam bloca 96 de miliarde de euro ale României, Comisia Europeană are dreptul de a întrerupe plăţile”, a spus ministrul.

Angajări la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Salariile pot ajunge şi la 3.000 de euro

Consultă aici lista completă cu salariile de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Angajări la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru atragerea banilor din PNRR

De asemenea, Boloş a reamintit că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu prevede cofinanţare, iar valoarea proiectelor se decontează integral de la Bruxelles.

„Faptul că statul român cheltuieşte o sumă nesemnificativ de mică raportat la bugetul gestionat este un efort foarte mic în raport cu avantajele foarte mari, de gestionare a unui portofoliu de investiţii”, a arătat el.

De asemenea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a afirmat că autorităţile române sunt în perioada în care pregătesc cererea de plată numărul unu din PNRR, cu o valoare de trei miliarde de euro. Pentru acest lucru, trebuie îndeplinite trei condiţii.

Prima dintre ele este cea referitoare la aranjamentele operaţionale ale PNRR, adică la mecanismelor intermediare de verificare a jaloanelor şi ţintelor. Acest document a fost semnat şi transmis la Comisia Europeană.

„A doua condiţie este cea referitoare la sistemul de management şi control şi suntem în etapa de conciliere cu autoritatea de audit a problematicilor referitoare la sistemelor de management şi control din cadrul PNRR. A treia este cea privind jaloanele şi ţintele, care trebuie să fie încărcate în platforma oficială a CE, pentru a depune în mod oficial cererea de plată numărul unu. O componentă a ceea ce înseamnă condiţii pentru auditul de sistem este cea referitoare la organizarea şi funcţionarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene”, a arătat ministrul de resort.

România poate creşte doar prin investiţii, a subliniat Marcel Boloş.

Citeşte şi: Ce salariu are un preot în România? Suma uriașă pe care o poate încasa lunar un episcop?! Patriarhul Daniel încasează lunar aproape cât preşedintele Iohannis


loading...
Partenerii noștri