Se fac angajări la Wizz Air, compania aeriană își mărește echipa. Câți bani poate câștiga un însoțitor de bord în 2022

Se fac angajări la Wizz Air. Compania aeriană are nevoie de personal nou și e pregătită să găsească pasionați de aviație.

27 oct. 2022, 19:45
Se fac angajări la Wizz Air, compania aeriană își mărește echipa. Câți bani poate câștiga un însoțitor de bord în 2022

Compania aeriană Wizz Air a anunțat că va face angajări în perioada următoare. Cei care vor să lucreze în domeniul aviației pot aplica pentru postul de însoțitor de bord. Cei selectați își vor putea îmcepe activitatea în cadrul companiei de la începutul anului 2023.

După ce, în perioada pandemiei de Covid, multe companii aeriene s-au văzut obligate să renunțe la personal din cauza reducerii numărului de zboruri, iată că acum a venit momentul să-și mărească din nou echipa. Wizz Air e prima companie care a anunțat în această perioadă că va face angajări.

Compania a angajat peste 300 de persoane noi la bordul aeronavelor în acest an, iar acum se pare că urmează o nouă selecție fiindcă e criză de personal. În luna noiembrie vor avea loc evenimente de recrutare în orașe precum Suceava, București, Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Botoșani, Bacău, Sibiu și Timișoara.

Cei care vor să participe la recrutări vor trece prin mai multe probe ca să vadă dacă sunt apți sau nu pentru a profesa în acest domeniu.

„Compania aeriană va găzdui o serie de evenimente de recrutare în următoarele săptămâni, ca parte a eforturilor sale ample de a recruta însoţitori de zbor. În cadrul acestei campanii de recrutare, câte trei evenimente vor fi găzduite în Suceava, Bucureşti şi Iaşi, câte două evenimente în Cluj-Napoca şi Craiova, precum şi câte un eveniment în Botoşani (pentru baza din Suceava), Bacău, Sibiu şi Timişoara. Candidaţii sunt aşteptaţi să sosească prompt la orele anunţate pe pagina dedicată a Wizz Air, să fie pregătiţi pentru o zi plină de activităţi, inclusiv o prezentare personală, un joc de rol situaţional, un exerciţiu de grup şi un interviu individual. Cei prezenţi la eveniment vor avea ocazia să aplice în aceeaşi zi pentru un post vacant în echipa companiei aeriene”, se arată în comunicatul publicat recent de Wizz Air.

Citește și Wizz Air anunţă suplimentarea numărului de bilete pentru pasagerii Blue Air rămaşi fără zboruri

Reprezentanții companiei au spus că cei selectați vor avea salarii mari, bonusuri în funcție de durata zborului și de orele lucrate în plus, dar și un procent considerabil din totalul vânzărilor care vor fi realizate în timpul zborului.

Cât poate câștiga un însoțitor de bord

Desigur, salariul unui însoțitor de bord diferă de la o companie aeriană la alta și depinde și de experiența pe care o are. Cu cât ai mai mulți ani de muncă în domeniu cu atât salariul va fi mai mare.

La Tarom, spre exemplu, salariul de bază este de 300 de euro, la care se adaugă sporuri de zi, de noapte și de risc. Fiecare oră de zbor se plătește cu puțin peste 2 euro. Dacă faceți o cursă externă, veți primi o diurnă de 56 de euro, iar pentru una internă, doar 8 euro. La finalul unei luni, puteți câștiga aproximativ 800 de euro, fără sporuri. Un alt aspect important este că trainingul nu este asigurat de Tarom.

La Wizz Air, salariul de bază este tot 300 de euro. Nu se plătesc orele de zbor, însă se primesc 40 de euro pentru fiecare zi de zbor. La această companie, stewardesele primesc 10% din suma strânsă în urma produselor pe care le vând în timpul zborului. La finalul unei luni, o stewardesă la Wizz Air poate câștiga aproximativ 1.000 de euro. Atât timp cât durează trainingul, nu veți primi salariu, dar veți avea contractul semnat.

Dacă vorbim de Ryanair, un însoțitor de bord poate câștiga aproximativ 1.500 de euro pe lună. În plus, în primele 4 luni de la angajare, veți primi din partea companiei și un bonus de 1.200 de euro. După un an de muncă la Ryanair, puteți obține și un bonus de performanță, în valoare de 1.800 de euro. Prima de angajare va fi de 750 de euro, iar trainingul este gratuit, potrivit kfetele.

Citește și Drama aviaţiei româneşti în era COVID! Mii de piloţi şi stewardese au ajuns de la salarii de mii de euro la minim pe economie: „Am zburat şi cu 6 pasageri!”