Se închide THERME Bucureşti! Cel mai mare centru SPA din Europa a anunţat că nu va mai primi vizitatori începand de astăzi!

Complexul Therme Bucureşti se închide în perioada 12-31 martie, în contextul epidemiei de coronavirus. Prin această decizie sunt devansate astfel lucrările multianuale de mentenanţă a centrului SPA.

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 11:34
Se închide THERME Bucureşti! Cel mai mare centru SPA din Europa a anunţat că nu va mai primi vizitatori începand de astăzi!

„Therme Bucureşti a decis devansarea lucrărilor multianuale de mentenanţă, planificate iniţial pentru a doua jumătate a lunii mai, în considerarea contextului şi a măsurilor de prevenţie luate de autorităţile din întreaga Europa pentru limitarea răspândirii globale a virusului Covid-19. Măsura de restricţionare a accesului vizitatorilor pentru toate zonele centrului Therme Bucureşti este una temporară, prevăzută până la data de 31 martie”, au anunţat reprezentanţii Therme Bucureşti.

Conform Asociaţiei Profesionale Europene a Centrelor Termale – având în vedere procedurile uzuale de igienizare şi dezinfectare, cât şi mediul natural, calitatea aerului şi temperatura ambientală specifice clorul şi căldura sunt duşmani naturali ai virusurilor. „Nu există nici un risc specific de transmitere a virusurilor în centrele termale si băile publice, dimpotrivă: clorul şi căldura sunt duşmani naturali ai virusurilor”, a precizat medicul coordonator al unităţii speciale de izolare din cadrul clinicii „Robert Bosch” din Stuttgart, Katja Rothfus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dezminţit zvonul potrivit căruia epidemia generată de noul coronavirus (COVID-19) va „dispărea” în luna aprilie odată cu creşterea temperaturilor. Experţii spun că este prea curând să se poată afirma acest lucru cu certitudine.

Citeşte şi: Dispare epidemia de coronavirus COVID-19 în aprilie? Răspunsul experţilor OMS

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat miercuri seară, referindu-se la cei mai eficienţi dezinfectanţi pentru protejarea de coronavirus, că spirtul medicinal nu este bun, nu foloseşte la nimic, precizând că trebuie utilizate substanţe biocide. De asemenea, renumitul medic susţine că tratamentul cu vitamina C este un fake news şi că tratamentul cel mai bun este prevenţia.

Citeşte şi: Adrian Streinu-Cercel vă învaţă cum să vă protejaţi de coronavirus VIDEO

Zonele aflate în carantină din cauza coronavirus

Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat lista regiunilor şi localitatilor din zona rosie şi zona galbena cu transmitere a COVID-19.

Autorităţile din Capitală iau măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Mai multe primării au anunţat că se apucă de spălat trotuarele şi carosabilul. 

Citeşte şi: Măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în Bucureşti. Se spală trotuarele şi carosabilul

Autorităţile din România au anunţat un nou caz de infectare cu coronavirus în România. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 48. Cei mai mulţi sunt în Bucureşti, peste 20 de infectaţi cu coronavirus. Doi pacienţi se află în stare gravă, iar instituţiile au oprit deja programul cu publicul.

Citeşte şi: Încă un caz de coronavirus în România. Este un contact al ofiţerului MAI. Numărul total ajunge la 48 de infectaţi