Se măreşte valoarea tichetelor de masă, de la 1 august. Cine sunt românii care vor beneficia de mai mulţi bani

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, de la 1 august 2023, o parte dintre angajații din România vor primi tichete de masă cu valoare mai mare, dar nu toți se vor bucura de această veste.

19 iul. 2023, 11:16
Se măreşte valoarea tichetelor de masă, de la 1 august. Cine sunt românii care vor beneficia de mai mulţi bani

Marcel Ciolacu a menționat că „Reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii.” Asta deși nu toate firmele vor oferi tichetele majorate.

În ciuda acestui anunț, nu toți angajații se vor bucura de tichete majorate, deoarece, chiar dacă valoarea tichetelor crește, firmele nu sunt obligate prin lege să ofere această valoare maximă.

Concret, angajatorul este cel care hotărăște dacă poate sau nu să ofere tichete cu valoarea mai mare. Trebuie să fie analizată disponibilitatea fondurilor necesare și să se vadă dacă acest beneficiu poate fi acordat. Mai mult, situația economică dificilă și creșterea prețurilor pot constitui motive în plus pentru care firmele nu vor putea oferi tichete cu valoarea majorată.

Tichetele de masă sunt un beneficiu pe care salariații îl primesc din 1998. Astfel, unele firme vor fi în situația de a amâna această majorare pentru a evita concedierile.

Totuși, premierul are în vedere o serie de aspecte importante.

Citeşte şi: Autoritățile de pe litoral sunt în alertă din cauza concentrațiilor mari de E. coli din apa mării. Revolta unui fost guvernator al Deltei: „Prețuri de Saint Tropez, condiții de cazare de Lumea a Treia. Litoralul a ajuns o hazna, o boschetăreală”

„Îmi doresc să începem de astăzi un dialog deschis cu sindicatele și patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare. Guvernarea noastră este despre economie și reforme în beneficiul oamenilor.

Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică.

Vom menține liniile stabilite prin bugetul de stat și vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, important instrument de reforme și investiții pentru țara noastră.

În același timp, așa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflației cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă de susținere a economiei și de creștere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a mai spus premierul Ciolacu, potrivit Monden.ro.

Citeşte şi: Se dau bani de nuntă, de mașină sau de chirie prin credite garantate de stat. Cine poate beneficia de aceste finanțări. Au fost aduse modificări importante programelor