Se pregătesc prime de Crăciun. Vești bune pentru angajaţii din mediul privat

77% dintre companiile din România își recompensează angajații. Unii oferă prime în bani, alții pachete de Crăciun sau zile libere.

19 dec. 2021, 10:08
Se pregătesc prime de Crăciun. Vești bune pentru angajaţii din mediul privat

Prime de Crăciun.

77% dintre companiile din România își recompensează angajații. Pe de altă parte, 12% vor organiza totuși petreceri de Crăciun în acest an, în timp ce 11% dintre angajatori nu vor oferi niciun beneficiu suplimentar la final de 2021, se arată în studiul realizat în perioada 11 noiembrie – 2 decembrie, pe un eșantion de circa 350 de companii.

Prime de Crăciun 2021. Veşti bune pentru angajaţi, cine încasează şi al 13-lea salariu
Se vor acorda și beneficii extrasalariale în 2022
La capitolul planuri pentru 2022, aproape o treime dintre companii își propun să ofere beneficii extrasalariale cu valori cuprinse între 200 și 400 de lei per angajat, 24% vor să investească între 400 și 600 de lei pentru fiecare persoană și aproape 20% își propun să ofere beneficii extrasalariale de peste 1.000 de lei per membru în 2022.

PRIME DE CRĂCIUN 2021. Angajații nevaccinaţi nu vor primi bonusuri de Sărbători
Bonuri de masă și abonamente la clinici private
Tichetele de masă rămân, în continuare, în topul celor mai populare beneficii extrasalariale și în 2022, având în vedere că 20% dintre angajatori le vor oferi și anul viitor. Interesul pentru zona de sănătate, de asemenea, este unul ridicat: 19% dintre managerii de resurse umane participanți la sondaj au menționat că vor acorda și în 2022 abonamente la clinici private, în timp ce 3% pun pe listă consilierea psihologică.

„Pe lângă beneficiile acestea, angajatorii investesc din ce în ce mai mult în dezvoltarea și perfecționarea angajaților. Aproape un sfert organizează training-uri profesionale, cursuri de dezvoltare personală și cursuri de limbi străine pentru angajați. De asemenea, tot mai multe companii vor fi preocupate de zona de sănătate emoțională a angajaților în 2022, sector ce a cunoscut un avânt excepțional în ultimul an și jumătate”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.

Tichete sociale de 1100 de lei pentru pensionari cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. În ianuarie, a 13-a pensie
Se lucrează și de acasă, și de la birou
În acest moment, 45% dintre companiile participante la sondaj spun că lucrează hibrid, și de la birou, și de acasă. 44% spun că angajații lor vin în fiecare zi la birou și doar 11% lucrează exclusiv remote. Nevoia de interacțiune față-n față se resimte însă pregnant: aproape 65% dintre oamenii de HR spun că pentru anul viitor doresc să organizeze mai multe evenimente cu toată echipa în format fizic, fie că e vorba de teambuilding-uri, ieșiri, training-uri la birou sau evenimente la nivel de departament.