Se răcește vremea! Temperaturi scăzute în toată țara, maximele vor fi preponderent negative

Se schimbă vremea! Meteorologii au anunțat că de miercuri temperaturile scad dramatic cam în toată țara.

11 ian. 2022, 15:22
Se răcește vremea! Temperaturi scăzute în toată țara, maximele vor fi preponderent negative

Vremea LA NOAPTE – În Țară

Vremea va deveni geroasă în nord-vest și centru. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -13 și -2 grade. Cerul va avea înnorări în regiunile nord-estice și sud-vestice, precum și în zona Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde pe suprafețe mici, temporar va ninge slab, iar în rest va fi variabil, mai mult senin în cele intracarpatice. Deși în diminuare față de intervalul anterior, vântul va continua să prezinte intensificări în est şi în sud-est şi pe arii mai restrânse în zona montană, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, mai mari pe litoral. În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat. Izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

Vremea București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat în primele ore ale intervalului, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura minimă va fi de -6…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Vremea MIERCURI- În Țară

Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a țării și va fi ger, dimineața în nord-vest și centru, iar noaptea în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative și se vor încadra între -8 şi 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -18 şi -8 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sudice, unde local îndeosebi în prima parte a intervalului vor fi înnorări și cu totul izolat trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, iar în prima parte a intervalului şi în estul şi sud-estul teritoriului, cu rafale în general de 50…55 km/h, mai mari pe litoral. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

București

Vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima va fi de -8…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat.

Citește și Prognoza meteo 11 ianuarie 2022. Vremea va continua să se răcească şi va deveni geroasă noaptea şi dimineaţa

Citește și Ultimii 7 ani au fost cei mai călduroşi din istoria măsurătorilor. Românii se pregătesc de iarnă grea