Se redeschide parţial comerţul după 15 mai. Ce magazine sunt vizate

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, noi măsuri care vor intra în vigoare după data de 15 mai, când expiră starea de urgență. Preşedintele a declarat că se va redeschide parţial comerţul.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 13:47
Se redeschide parţial comerţul după 15 mai. Ce magazine sunt vizate

„Ce se redeschide? Nu este cazul să ne relaxăm dar anumite activități trebuie reluate. 

Se redeschide parțial comerțul. Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă. Se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele. Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile pentru public”, a spus Iohannis. 

Citeşte şi: Preşedintele Iohannis: „Din 15 mai devine obligatoriu purtatul măştii”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu este momentul să ne relaxăm prea mult şi că ne apropiem foarte rapid de numărul de 1.000 de victime ale epidemiei. El a anunţat că din 15 mai devine obligatorie purtarea măştii în spaţii închise. 

Pentru deplasarea în interiorul localităţilor nu este necesară o declaraţie, dar va fi necesară pentru deplasarea în provincie, astfel de deplasări putând fi făcute pentru anumite motive. Iohannis a anunţat şi că, într-o primă fază, serviciile religioase cu credincioşi vor fi reluate doar în aer liber, cu purtarea măştii şi cu păstrarea distanţei.

Citeşte şi: Declaraţia pe proprie răspundere rămâne şi după 15 mai. Iohannnis a explicat în ce condiţii