Declaraţia pe proprie răspundere rămâne şi după 15 mai pentru părăsirea localităţii. Iohannis a explicat în ce condiţii

Declaraţia pe proprie răspundere nu va mai fi obligatorie pentru toată lumea din 15 mai când expiră starea de urgenţă pentru coronavirus. Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, marţi, cine va mai completa astfel de declaraţii. 

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 13:39
Declaraţia pe proprie răspundere rămâne şi după 15 mai pentru părăsirea localităţii. Iohannis a explicat în ce condiţii

Romanii vor avea nevoie de declaratie pe proprie raspundere si dupa data de 15 mai, insa numai atunci cand vor iesi din localitate.

„Se renunţa la obligaţia unei declaraţii. Putem să ne deplasăm în interiorul localităţii fără să avem nevoie de declaraţie. Totuşi, în intersul nostru, a celor care vrem să îi protejăm nu trebuie să exagerăm. Ce rămâne totuşi obligatoriu. Este interzisă deplasarea în afara localităţii, cu excepții care vor fi enumerate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Când ieșim din localitate e nevoie de o declarație, mai puțin în zonele metropolitane, unde există naveta pentru serviciu. Dar dacă mergeți de exemplu din București în provincie aveți nevoie de o declarație scrisă”, a explicat preşedintele Klaus Iohannis. 

Citeşte şi: Preşedintele Iohannis: „Din 15 mai devine obligatoriu purtatul măştii”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este nevoie urgentă de proiectul de lege al Guvernului care cuprinde măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în situaţia de alertă şi a solicitat Parlamentului să decidă în cazul acestui act normativ cu „maximă celeritate”.

Citeşte şi: Se redeschide parţial comerţul după 15 mai. Ce magazine sunt vizate