Se schimbă banii în România. Ce monedă nouă lansează BNR pe 1 aprilie

Publicat: Luni, 01 Aprilie 2019 06:41 // Actualizat: Luni, 01 Aprilie 2019 06:41 // Sursa: romaniatv.net

Banca Naţională a României va lansa, începând din 1 aprilie, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la adoptarea calendarului gregorian de către România.

Potrivit unui comunicat al băncii centrale, aversul monedei prezintă portretele şi numele regelui Ferdinand I (în dreapta) şi prim-ministrului Ion I.C. Brătianu (în stânga), în vremea cărora România a adoptat calendarul gregorian, două citate din actul normativ: ,,Se aprobă de Noi adoptarea calendarului Gregorian.' şi ,,Ziua de 1 Aprilie 1919 devine 14 Aprilie 1919.', titulatura actului normativ ,,Decret-Lege 1053/1919', inscripţia în arc de cerc 'ROMANIA', valoarea nominală '10 LEI', stema României şi anul de emisiune '2019'.

Reversul monedei redă reprezentarea unui ceas astronomic şi inscripţia circulară '100 DE ANI DE LA ADOPTAREA CALENDARULUI GREGORIAN'.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 350,00 lei.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la adoptarea calendarului gregorian de către România au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
BNR calendar gregorian centenar moneda aniversara
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7800
RON
18 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H