Se schimbă PROGRAMUL DE LUCRU. Cum au reacţionat SALARIAŢII

Programul de lucru între orele 9 şi 17 riscă să devină istorie, de vreme ce tot mai multe companii se declară de acord cu programul flexibil.

22 aug. 2018, 18:35
Se schimbă PROGRAMUL DE LUCRU. Cum au reacţionat SALARIAŢII

În Marea Britanie, doar 6% dintre angajaţi lucrează în intervalul clasic, 9-17. Potrivit BBC, aproape jumătate dintre britanici şi-au negociat cu angajatorii un program flexibil, pentru a se putea ocupa de educaţia copiilor sau pentru a jongla şi cu alte activităţi desfăşurate în afara muncii.

Angajatorii vor putea să-şi monitorizeze video salariaţii sau le monitorizeze conversaţiile

Studiul, bazat pe date guvernamentale, arată că 37% dintre angajaţii cu program full-time preferă să înceapă munca la ora 8 dimineaţă şi să termine la ora 16. A doua cea mai populară alegere, preferată de 21% dintre participanţii la studiu, se referă la intervalul orar 7-15.

În România, un studiu realizat luna trecută de un site de anunţuri online arăta că aproape jumătate dintre respondenţi – aproximativ 49% – au indicat programul de lucru flexibil drept cel mai important beneficiu pe care şi l-ar dori de la companie. Abia pe următoarele locuri se regăsesc pachetele extrasalariale, munca peste program plătită mai bine sau transportul asigurat.