Se scumpesc din nou carburanţii. Cât a ajuns să coste motorina la Petrom

Petrom a început să crească, din nou, preţul carburanţilor. Luni, 21 martie 2022, un litru de motorină costa mai mult cu cinci bani faţă de ziua precedentă.

21 mart. 2022, 16:28
Se scumpesc din nou carburanţii. Cât a ajuns să coste motorina la Petrom

Se scumpesc din nou carburanţii. După câteva zile de ieftiniri succesive ale carburanților, Petrom, a scumpit cu cinci bani preţul la motorină.  Scumpirile vin pe fondul creșterii cotațiilor la produsele petroliere.

Se scumpesc din nou carburanţii. Cât costă un litru de motorină

Citeşte şi Trei benzinarii din Iași au fost închise după cozile interminabile la carburant! Ce au descoperit inspectorii când le-au verificat

Potrivit datelor consultate de ECONOMICA.NET, un litru de motorină la staţia Petron Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a costat luni, 21 martie 2022,  7,93 lei, în timp ce benzina standard a rămas la 7,73 lei/litru.

Aceasta este prima majorare de preţ după o perioadă de trei zile consecutive în care preţul carburanţilor scăzuseră cu 25 de bani pe litru.

Reamintim că în urmă cu o săptămână românii au format cozi uriaşe la benzinării  de teama că benzina şi motorina se vor scumpi foarte mult în zilele următoare şi că nu vor mai avea de unde alimenta maşinile. Profitând de cererea mare, mai multe benzinării au scumpit în mod nejustificat carburanţii. În unele benzinării din ţară, benzina a fost vândută cu 11 lei litrul.

După un declin abrupt al prețului petrolului, de la 130 la 98 de dolari pe baril, cotațiile a început însă să urce din nou, așa că azi barilul de petrol Brent se tranzacționa la 111 dolari. Vineri, cotațiile la produse petroliere Platt’s Med au urcat din nou, în special la motorină, și au depășit nivelul de 1.000 de dolari pe tonă (1.025 benzina și 1.073 motorină), de la un nivel de circa 950 de dolari înainte.

Citeşte şi Patronul benzinăriei din Beiuş, reacţie bizară după ce a fost amendat. Şeful ANPC: „Se distra că amenda plătită reprezintă mult prea puţin faţă de cât ar fi câştigat el”

Vezi care sunt cei doi factori de care depind preţurile carburanţilor pe ECONOMICA.NET.