Sebastian Cucoş, audiat la Parchetul General în dosarul protestelor din 10 august

Fostul şef al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, a fost audiat, joi, la Parchetul General, în dosarul protestelor din 10 august.

RomaniaTV.net
27 sept. 2018, 10:22
Sebastian Cucoş, audiat la Parchetul General în dosarul protestelor din 10 august

Procedura este în desfăşurare, a declarat avocata acestuia, care nu a dorit să dea detalii referitoare la dosar.

„Până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti ori a unei soluţii pe care o va adopta procurorul – nu ştim care va fi finalul acestui dosar – acest ordin se bucură de prezumţia de legalitate. Doar o hotărâre judecătorească sau o soluţie a procurorului poate răsturna această prezumţie. A doua chestiune este un comunicat de presă, care surprinde situaţia de fapt, ce se cercetează. Atenţie: în momentul de faţă se desfăşoară o cercetare penală cu privire la această situaţie de fapt, pe care v-au comunicat-o procurorii – aia nu este o soluţie şi nu este o hotărâre judecătorească. Motiv pentru care revin – planează o îndoială asupra legalităţii în această cercetare, în niciun caz nu hotărăşte dacă acest ordin a fost sau nu legal. Acea prezumţie de legalitate poate fi răsturnată doar de instanţa de judecată. Prevederile din Legea 60 (Legea adunărilor publice – n.r.) sunt foarte clare cu privire la manifestările publice de orice natură. Astea sunt singurele chestiuni pe care am vrut să le comunic. (…) Ce ţine de procedura în desfăşurare nu putem declara nimic, (…) pentru a proteja această cercetare”, a precizat avocata Monica Anton.

Şi şeful interimar al Jandarmeriei Române, colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, s-a prezentat joi la Parchetul General, unde a fost citat pentru a fi audiat în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.