Secretele regimului cretan: Dieta care reduce colesterolul şi tensiunea

Regimul cretan reduce cu 80% riscurile bolilor cardiovasculare şi, în general, asigură o sănătate excepţională. Dacă mănânci potrivit principiilor regimului cretan, vei avea colesterolul mai mic şi vor fi scăzute hipertensiunea, riscul de infract sau de accident vascular şi anumite tipuri de cancer. Cireaşa de pe tort, regimul cretan te ajută să slăbeşti. Iată care sunt secretele regimului cretan şi beneficiile pentru sănătate ale alimentelor recomandate în acest regim.

11 iul. 2014, 07:04
Secretele regimului cretan: Dieta care reduce colesterolul şi tensiunea

Regimul cretan are la baza dieta mediteraneana, cu cateva adaptari. Foloseste pentru gatit doar ulei de masline presat la rece. Poti manca fructe, legume, salate, paine, cereale. Proteine – branza slaba, oua, peste, poti manca, dar in cantitati moderate. Lipidele le poti obtine din carne de pasare, peste, branza de capra, ulei de masline sau de rapita.

Citeşte şi Dieta japoneză: Tot ce trebuie să ştii despre cura „tinereţii fără bătrâneţe”

Foloseste drept sursa de zahar fructele si mierea. In dieta cretana sunt excluse prajelile, mancarurile pregatite cu grasime, untul, carnea rosie sau laptele integral.

Iarba grasa

O planta salbatica cu frunze groase si carnoase, iarba grasa creste in mod natural in Creta, de aceea este folosita frecvent la salate sau garnituri. Iarba grasa este bogata in acid linoleic (un omega 3), vitamina C, vitamina E si betacaroten. Ea previne bolile de inima si lupta cu atacul radicalilor liberi, substante care accelereaza imbatranirea pielii. Iarba grasa se cosuma natur sau asezonata cu ulei de masline si lamaie. Aceleasi proprietati benefice le au si cicoarea, valeriana, spanacul, frunzele de vita de vie, macrisul si papadia.

Citeşte şi Cum scapi rapid de kilogramele în plus cu doar câteva mici schimbări

Vinul rosu

Consumul de alcool nu este interzis in cadrul regimului cretan. Daca vrei sa bei ceva, bea vin si bea cu moderatie. Doua-trei pahare de vin baute zilnic au fost asociate cu o reducere a riscului de mortalitate cardiovasculara cu 35% si al celui de cancer cu 20%. Aceste efecte benefice le sunt atribuite polifenolilor din vin, antioxidanti puternici. Acestea se gasesc in cantitate mai mare in vinul rosu. Nu este recomandat sa se depaseasaca 2 pahare pe zi in cazul femeilor si 3 pahare pe zi, in cazul barbatilor. Iar daca vrei sa slabesti, limiteaza-te la un singur pahar de vin rosu pe zi.

Articol integral pe CuradeMiere.ro.