Secretul din frigider. La ce folosește gaura din interiorul aparatului. Utilitatea ascunsă despre care puțini știu

În frigider există o gaură, însă nu toată lumea cunoaște și adevăratul motiv al existenței sale. De fapt, acea gaură are o utilitate mult mai importantă decât ne-am fi așteptat.

29 sept. 2023, 19:50
Secretul din frigider. La ce folosește gaura din interiorul aparatului. Utilitatea ascunsă despre care puțini știu
Secretul din frigider. La ce folosește gaura din interiorul aparatului. Utilitatea ascunsă despre care puțini știu

În frigider ne ținem mâncarea cea de toate zilele, însă acesta ascunde un detaliu despre care puțini știm. Aparatul are o gaură de dimensiuni reduse, fiind aproximativ cât o alună. Însă aceasta joacă un rol foarte important în ceea ce privește sănătatea aparatului și alimentelor.

Citește și: De ce nu este bine să păstrezi ouăle în uşa frigiderului. Care este locul ideal în care pot fi depozitate

Secretul găurii din frigider

Frigiderul este unul dintre cele mai comune aparate electrocasnice din locuințe. Totuși, destul de des îl ignorăm atunci când vine vorba de igienizare, deși este un procedeu foarte important, mai ales din cauza mirosurilor neplăcute pe care le emană. De obicei, mirosurile urâte din frigider provin de la alimente, însă ele nu reprezintă singura sursă. Fiecare aparat electrocasnic de acest fel prezintă un orificiu mic, rotund, de dimensiunea unei alune, cu rol indispensabil.

Se poate ca mirosul urât, de exemplu, să provină și de aici. Situat pe peretele din spate al aparatului electrocasnic, acest orificu poate să conducă la acumularea de apă în interior, dacă nu este îngrijit corespunzător. Practic, când în interiorul frigiderului se formează condens, acesta se acumulează pe peretele din spatele frigiderului și curge exact în gaura despre care vorbim. Orificiul va picura într-un rezervor deasupra unității de răcire, fiind, mai degrabă, o scurgere care adună apa condensată în frigider.

De fiecare dată când gaura de pe peretele din spate al frigiderului este blocată, apa nu se scurge corect și pot începe să aibă loc scurgeri, dar și acumulări de apă. De obicei, apa stagnează în orificiul cu pricina în momentul în care evacuarea dezghețării nu are loc corespunzător. Dacă orificiul de pe spatele frigiderului este blocat, apa se acumulează în interiorul aparatului electrocasnic. Gospodinele se confruntă deseori cu această problemă, afectând inevitabil și starea alimentelor depozitate în interiorul frigiderului.

Așadar, este bine ca gaura de pe peretele din spate a frigiderului, care servește drept scurgere a condensului, să fie îngrijită corespunzător. Ce trebuie să faci este să înmoi un tampon de vată sau o scobitoare într-o soluție de apă și oțet alb și să cureți suprafața foarte bine. Atât timp cât orificiul din spatele frigiderului va fi curat și va putea să ducă la capăt funcția pentru care a fost conceput, aparatul electrocasnic va funcționa în parametri normali. Mai mult decât atât, apa stătută nu va conduce la mirosuri neplăcute, iar alimentele nu vor fi afectate de acumulările de apă.

Citește și: Ce distanţă trebuie să fie între frigider şi aragaz. Reguli pentru aşezarea electrocasnicelor în bucătărie