Ce distanţă trebuie să fie între frigider şi aragaz. Reguli pentru aşezarea electrocasnicelor în bucătărie

Dacă vreţi ca electrocasnicele din bucătărie să funcționeze mult timp, să fie sigure și să nu consume mai multă energie electrică decât ar trebui, trebuie să respectaţi anumite reguli de aşezare a acestora.

17 sept. 2023, 08:43
Ce distanţă trebuie să fie între frigider şi aragaz. Reguli pentru aşezarea electrocasnicelor în bucătărie
Ce distanţă trebuie să fie între frigider şi aragaz. Reguli pentru aşezarea electrocasnicelor în bucătărie

Ce distanţă trebuie să fie între frigider şi aragaz. cele două aparate trebuie poziționate diferit pentru a putea fi eficiente și pentru a nu-ți crește factura la curent. Frigiderul face parte din categoria electrocasnicelor care consumă cea mai multă energie electrică, motiv pentru care ar trebui poziționat strategic, cât mai departe de aragaz.

Asta deoarece orice sursă de căldură poate sa afecteze funcţionarea corectă a frigiderului sau chiar să-l strice. Niciodată să nu aşezi frigiderul lânga aragaz, cuptor sau calorifer. Aparatul trebuie aşezat la cel puţin trei centimetri distanţă faţă de un aragaz electric sau cu combustibil gazos şi la cel puşin 30 de centimetri faţă de sobe cu cărbuni sau alţi combustibili.

Citeşte şi: Cum să scapi de nopțile nedormite și să poți să adormi ca un bebeluș! Trucul care te va trimite la somn în câteva minute

Concret, principalul motiv este eliberarea căldurii în mediul extern în timpul perioadei de funcționare a aparatelor de uz casnic. Căldura este eliberată, ceea ce provoacă o încărcare suplimentară asupra sistemului lor de lucru. Acest lucru duce la uzura frigiderului și a cuptorului. Una dintre caracteristicile frigiderului este aceea că sistemul de răcire funcționează cu eliberare constantă a căldurii în mediul înconjurător, datorită căruia se încălzește peretele din spate al frigiderului. Efectul termic al mediului extern determină compresorul să își mărească puterea, ceea ce, la rândul său, duce la supraîncălzirea acestuia. Ca rezultat, durata de viață a unității este redusă. Efectul căldurii suplimentare de la aragaz sau cuptor creşte şi mai mult această temperatură.

Citeşte şi: Cum să laşi bani puţin şi să umpli portbagajul la supermarket. Trucul care îţi salvează bugetul

Astfel, amenajarea optimă ar putea fi în felul următor: între frigider și aragaz să se afle un alt corp de bucătărie. De exemplu, un bufet sau chiuveta pot despărți, în mod favorabil, cele două aparate din casă. Mai mult, atunci când ești la chiuvetă, te vei afla la distanță egală atât de aragaz, cât și de frigider, cele două locuri în care, atunci când faci de mâncare, nu ai cum să nu ajungi.