Secretul longevității din meniul Regelui Mihai. Ce feluri de mâncare obișnuia să consume și care era desertul favorit

Regele Mihai a fost o persoană modestă, discretă și apreciată de mulți dintre români. Unul dintre secretele longevității sale a fost modul în care era structurat meniul zilnic. Care sunt preparatele pe care obișnuia să le consume Regele Mihai și care era desertul regal favorit.

02 iun. 2023, 09:03
Secretul longevității din meniul Regelui Mihai. Ce feluri de mâncare obișnuia să consume și care era desertul favorit

Longevitatea Regelui Mihai a fost asociată cu meniul zilnic, foarte biune structurat. Fără a fi considerat un gurmand, în adevăratul sens al cuvântului, Regele Mihai a fost un fin cunoscător al artei culinare.

Detaliile au fost oferite de Regina Margareta, care a dezvăluit  în volumul său „Cartea Regală de Bucate”, informații inedite, din acest punct de vedere.

”Regele Mihai nu este ceea ce s-ar putea numi un gurmand. Apreciază discret felurile bune de mâncare, dar prânzurile cu părinții mei sunt întotdeauna scurte și simple. Iar cina, când este luată în familie, începe la ora 18.30 și nu durează niciodată prea mult”, a explicat Regina Maragareta.

Citește și  Nicolae al României, dezvăluiri emoționante despre cum și-a câștigat Regele Mihai existența: ”Nu poți face reclamă într-un ziar cu titlu Regele caută un job”

Felul principal de mâncare pe care îl aprecia Regele Mihai era Pasta con pesto, un preparat vegetarian italian.

„Îmi aduc aminte că am gătit odată, la Verosix, pentru părinții mei și musafirii lor, Pasta con pesto. Tata, care nu vorbește niciodată prea mult, mi-a spus a doua zi, la prânz, că ar dori să guste din nou „chestia aceea verde”, a povestit Regina Margareta.

Citește și  Ultimele imagini cu Regina Elisabeta a II-a. Monarhul a murit la 96 de ani

În același volum,  Regina Margareta a dezvăluit că deserturile favorite ale Regelui Mihai  erau New York Cheesecake și Spuma de ciocolată.

Regele Mihai a trăit 96 de ani și a fost cel mai longeviv suveran din istoria României.