Secretul preparării prăjiturii a cărei rețetă a fost ținută secret timp de 20 de ani. Ce o face atât de specială

Cum se apropie sărbătorile de iarnă cu pași repezi, gospodinele se întrec în a găti preparate care mai de care mai delicioase. O rețetă de prăjitură a fost ținută ascunsă timp de 20 de ani, iar acum face deliciul celor care o servesc.

06 dec. 2022, 17:38
Secretul preparării prăjiturii a cărei rețetă a fost ținută secret timp de 20 de ani. Ce o face atât de specială

Cum se apropie sărbătorile de iarnă cu pași repezi, gospodinele se întrec în a găti preparate care mai de care mai delicioase. Un bărbat a fost cel care a pregătit pentru prima dată rețeta de prăjitură după ce acesta ar fi trecut printr-o decepție în plan sentimental.

Cum se prepară prăjitura a cărei rețetă a fost ținută secret

În urmă cu 100 de ani, prăjitura Chiffon era savurată de toți americanii. Ușor de pregătit, acest desert are o poveste cu totul și cu totul aparte. În 1927, Harry Baker punea punct colaborării la locul de muncă unde era angajat. Imediat după aceasta, bărbatul a și divorțat. Acesta se decide să își schimbe complet viața și se mută la Hollywood, locul unde va cunoaște celebritatea și asta datorită prăjiturii pe care o va face cu ajutorul unor ingrediente simple.

Citește și : Rețetă Shokupan. Cum se prepară celebra pâine japoneză cu lapte

Harry Baker este  un bărbat ce este interesat de extinderea afacerii sale și iată că a reușit din plin acest lucru.  Prăjitura lui a fost atât de gustoasă, încât tot mai multe restuarante au ajuns  să își servească clienții cu prăjitura Chiffon.

Înainte ca acesta să moară, bărbatul a fost întrebat care sunt ingredientele pe care le folosește. Timp de două decenii, Harry Baker a vrut să țină secret acest lucru tocmai ca desertul să rămână extrem de popular.

Citește și : Fasole cu ciolan, preparatul pentru 1 Decembrie. Rețeta savuroasă pe care trebuie să o știe fiecare gospodină

Rețeta este una foarte simplă. Iată cum se prepară celebra prăjitură:

Ingrediente:

  • două căni de făină
  • zahăr
  • o lingură de praf de copt
  • șapte ouă
  • apă rece
  • ulei
  • o linguriță de esență de vanilie
  • zeamă de lămâie
  • bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare:

Pentru început, se încălzește cuptorul. Mai apoi, se măsoară cantitățile de făină, zahărul, praful de copt și sare. După ce se amestecă bine, se pun gălbenușurile, esența de vanilie și zeama de lămâie.

Ulterior, se bat albușurile spumă, iar mai apoi se adaugă bicarbonat de sodiu. Se amestecă bine albușurile cu gălbenușurile, iar mai apoi compoziția se pune în tavă.

Se lasă la cuptor pentru o oră, iar spre finalul procesului de coacere, se crește temperatura pentru 10 – 15 minute. După ce s-a răcit, poate fi decorată cu felii de lămâie.