Secţia de Terapie Intensivă a Institutului Marius Nasta a ajuns la capacitatea maximă: Avem pacienţi peste numărul de paturi

Secția ATI de la Institutul Marius Nasta a ajuns la capacitatea maximă, conform managerului Insitutului. Beatrice Mahler susține că sunt pacienți internați peste numărul de paturi disponibile.

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 08:33
Secţia de Terapie Intensivă a Institutului Marius Nasta a ajuns la capacitatea maximă: Avem pacienţi peste numărul de paturi

Începând de ieri, 7 noiembrie, a fost organizată secția ATI urmând să fie puse paturi în zonele în care până în prezent erau spații destinate activității medicale.

„Fiecare pat care poate fi oferit unui pacient în stare foarte gravă este oferit în primele minute. O mare problemă însă în acest moment o reprezintă locurile din secția COVID unde în acest moment capacitatea de internare a fost depășită. Avem pacienți internați peste numărul de paturi astfel încât începând de ieri am început să organizăm secția și să punem paturi în zonele în care până acum erau alte spații destinate activității medicale, nu saloane” , a declarat Beatrice Mahler.

Citește și: Beatrice Malher, AVERTISMENT despre pandemia COVID: „70% dintre cazuri sunt cu forme grave. Numărul de decese creşte alarmant”

Medicul a precizat faptul că numărul pacienților care vin la Institutul Marius Nasta este în creștere.

”Trebuie să eficientizăm oricare spațiu, pentru că numărul de pacienți care vin de la domiciliu către Institutul Marius Nasta este în creștere și pacienții au nevoie de oxigen în momentul în care ajung”, a spus Beatrice Mahler, duminică, la Antena 3.

„Această organizare a spațiilor am făcut-o pentru a oferi asistență pacienților care vin de la domiciliu cu mașina personală, cu stare generală gravă și care nu pot fi trimiși în altă parte. Practic, în acest moment este extrem de dificil în momentul în care un pacient ajunge la noi să îl redirecționăm către un alt spital pentru că în București nu sunt locuri”, a adăugat managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti.