Secție de poliție în flăcări! Un recidivist beat, Diakite Mohamed, zis Jean, a dat foc sălii în care aștepta

Un bărbat a incendiat sala de așteptare a Poliției Huedin, în timp ce își aștepta actele procedurale într-un dosar care îl viza. Oamenii au fost evacuați pe geamurile clădirii, deoarece ușile nu puteau fi folosite din cauza flăcărilor.

15 feb. 2023, 11:25
Secție de poliție în flăcări! Un recidivist beat, Diakite Mohamed, zis Jean, a dat foc sălii în care aștepta

Un recidivist beat, Diakite Mohamed, zis Jean – a venit să-și ridice dosarul de la poliție, dar s-a gândit mai bine și a aruncat cu benzină în holul secției și i-a dat foc. Agresorul a fost imobilizat pe loc de către polițiști și urmează a fi prezentat magistraților. Persoanele aflate la locul faptei au fost evacuate imediat de către polițiști pe geamurile secției, deoarece ușa de acces era împrejmuită de flăcări.

„Aşa arată sala de aşteptare a Poliţiei oraşului Huedin, după ce un recidivist, băut şi extrem de agresiv, a aruncat cu benzina în holul sediului şi a dat foc. Vizat a fost un poliţist care în acele momente întocmea acte procedurale faţă de autorul incendierii”, a transmis Sindicatul Europol.

Citește și Incendiu de proporţii în Capitală, provocat de mai mulți adolescenți. Un loc de joacă din Sectorul 3 a fost cuprins de flăcări

Recidivistul beat a adresat injurii la adresa polițiștilor

Potrivit sindicaliștilor, înainte cu 18 minute ca bărbatul să intre în secția de poliție, acesta a adresat injurii la adresa polițiștilor într-un live postat pe rețelele de socializare.

Conform sursei citate, pe parcursul după amiezii, piromanul a consumat băuturi alcoolice într-un bar din orașul Huedin, probabil pentru a-și face curaj, după care, timp de 18 minute într-un live postat pe rețelele de socializare i-a înjurat pe polițiști. ”Cine e Poliția în lumea asta? Poliția nu mi-a dat mie mâncare, nici nu m-a întrebat într-o zi: „Ce te doare în viața ta?”

Agresorul a fost reținut și va suporta consecințele. Sindicaliștii spun că indivizii de acest fel au un deosebit curaj în astfel de acțiuni, deoarece toate sentințele convocate în urma accidentelor provocate de ei ori au fost amânate ori suspendate.

Citește și Mașină în flăcări în urma unui accident din Pitești. „A venit cu 150 la oră și a intrat în mine”

„Câţi poliţişti trebuie să mai cadă victime sau să îşi piardă vieţile în misiuni, de câte alte situaţii similare mai este nevoie să se petreacă, pentru ca politicienii noştri să înţeleagă faptul că este nevoie de o instituţie a poliţiei române puternică, depolitizată şi independentă, care să asigure ordinea publică în România”, au adăugat sindicaliştii.

În trecut, el a fost acuzat de tulburarea liniștii și ordinii publice și ultraj. Inclusiv închisoare a făcut bărbatul.