Şedinţa Parlamentului în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe mai multe legi, programată joi la ora 12

Şedinţa Parlamentului în care Guvernul să îşi asume răspunderea pe legile privind prorogarea unor termene în Justiţie, abrogarea OUG 51/ 2019 şi instituirea unor plafoane de cheltuieli publice va avea loc joi, la 12:00. Cele trei proiecte au fost trimise miercuri Parlamentului.

RomaniaTV.net
11 dec. 2019, 13:28
Şedinţa Parlamentului în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe mai multe legi, programată joi la ora 12

Parlamentul se va reuni joi în şedinţă comună pentru ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea pe trei legi. Parlamentarii au termen pînă joi la 10:00, pentru a depune amendamente. Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului este programată la ora 12:00, când premierul Ludovic Orban ar urma să citească în plen cele trei proiecte asupra cărora Executivul îşi angajează răspunderea.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi seara, proiectele de lege pentru care urmează să-şi asume răspunderea, a anunţat, miercuri, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

„Aşa cum am anunţat, în şedinţa de Guvern au fost propuse spre dezbatere şi adoptare proiectele de lege pentru care Guvernul urmează să-şi angajeze răspunderea în Parlament”, a precizat Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a menţionat că este vorba despre proiectele privind modificările la Legile Justiţiei, OUG 51/2019 privind transportul interjudeţean de călători, respectiv legea plafoanelor bugetare şi strategia fiscal bugetară.