Şef Birou Permise, prins băut la volan: Nu credeam că de la trei sticle de cidru voi fi afectat

Vasile Zacornea, şeful Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto Iaşi, a fost prins de poliţişti băut la volan. Un istructor auto  a fost cel care a sunat la 112, cerând ca o patrulă de poliţie să îl oprească în trafic şi să îl testeze cu alcooltestul. Zacornea se apără şi spune că a băut cidru, nu alcool şi că nu şi-a imaginat că acesta îl va afecta. 

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 09:09
Şef Birou Permise, prins băut la volan: Nu credeam că de la trei sticle de cidru voi fi afectat

„La data de 11.10.2020, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri au depistat un bărbat care conducea un auto având valoarea de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat (la testarea cu aparatul alcooltest). Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1305 lei și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile”, au declarat reprezentanţii Poliţiei, potrivit ziaruldeiasi.ro. 

Raul Neneştean, instructor auto şi consilier în cadrul Primăriei Ciurea l-ar fi văzut pe comisarul Zacornea la o terasă din Dacia apoi după ce acesta s-a urcat la volan, a sunat la 112 şi l-a urmărit în trafic, dirijând patrula de poliţie spre traseul pe unde conducea comisarul de poliţie, spre domiciliu.

„În seara aceasta (n.r.-duminica 11 octombrie) şeful serviciului DRPCIV Iaşi, după ce a consumat băuturi alcoolice în capăt Dacia la o terasă, s-a urcat în maşina instituţiei şi a plecat la volan! Am anunţat poliţia rutieră prin apel la 112 şi am plecat în urmărirea dumnealui. Domnii de la poliţia rutieră au reuşit să-l oprească la timp înainte să producă un eveniment rutier în apropiere de bulevardul Tudor Vladimirescu. A suflat în fiolă rezultatul fiind 0,11. Este inadmisibil ca şeful unei instituţii de stat, care este plătit din banii noştri să se plimbe cu maşina instituţiei la crâşmă, iar după aceea să se urce beat la volan! Cer public demisia domnului comisar şef Zacornea Vasile!”, a scris aseară Neneştean, pe o reţea de socializare.

Şeful Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto spune că la mijloc este o răzbunare.

„Aşa este la noi. Nu am nimic de ascuns, la terasă am băut cidru, nu alcool. Nu credeam că de la trei sticle de cidru, voi fi afectat, nici prin cap nu mi-a trecut”, spus Zacornea.

Acesta s-a ales cu o sancţiune, deoarece alcoolemia găsită la acesta este contravenţie.

Citeşte şi Un şofer beat a spulberat pe şosea o femeie care îşi ducea vaca la păscut. Animalul şi stăpâna lui şi-au pierdut viaţa