Un şef de la FRF aruncă bomba: România riscă să rămână fără echipe naţionale şi poate pierde organizarea EURO 2020

Fotbalul romanesc se afla in pragul dezastrului, anunta secretarul general adjunct al Federatiei Romane de Fotbal, Gabriel Bodescu.

18 mai 2017, 06:49
Un şef de la FRF aruncă bomba: România riscă să rămână fără echipe naţionale şi poate pierde organizarea EURO 2020

Potrivit lui Gabriel Bodescu, Romania ar putea pierde organizarea Campionatului European din 2020 si chiar ar putea ramane fara echipe nationale, in cazul in care FRF va fi obligata sa plateasca despagubiri in valoare de 220 de milioane de euro lui Adrian Mititelu, în procesul privind dezafilierii Universitatii Craiova.

Dacă se va accepta recuperarea banilor din partea FRF, ar însemna distrugerea începând de azi a fotbalului românesc”, a spus Budescu în faţă instanţei, conform Gazeta Sporturilor.

Vă rog să vă imaginaţi că de azi vor rămâne fără loc de muncă sute de persoane. Adică vor dispărea peste 250 de cluburi care aparţin de FRF. Va rog să vă imaginaţi că România nu va mai avea echipe naţionale de copii şi juniori, nu va mai avea echipa naţională de seniori. Echipa naţională ar trebui să se retragă din toate turneele. România ar putea pierde şansa uriaşă de a organiza EURO 2020”, a continuat acesta. Patru partide de la EURO 2020 ar urmă să se joace pe Naţional Arena.

În vara anului trecut, prima instanţa, Tribunalul Bucureşti, i-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pe Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. De asemenea, instanţa a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro, de la FRF, LPF, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir.

FRF a făcut recurs la Curtea de Apel, iar procurorii cer pedepse cu executare orientate spre maximum, respectiv câte 14 ani, pentru foştii şefi ai FRF şi LPF.

2011 e anul în care Comitetul Executiv al FRF a hotărât că Universitatea Craiova să fie dezafiliată.Miercuri, Curtea de Apel a rămas în pronunţare, un verdict final urmând a fi dat pe 31 mai.