Şefa creşei din Iaşi, dată cu capul de masă de un părinte furios după apariţia înregistrărilor

Publicat: Luni, 22 Aprilie 2019 12:54 // Actualizat: Luni, 22 Aprilie 2019 13:04 // Sursa: romaniatv.net

Incident grav, luni dimineață, la creșa 10 din Iași. Coordonatoarea de centru, care este în preaviz, a fost bătută de un părinte, anunţă Ziarul de Iaşi.

Valeria Butnaru a fost dată cu capul de masă de tatăl unui copil care a fost în trecut la acea creșă. Poliția a ajuns la fața locului și a deschis un dosar penal pentru lovire.

Dosar penal după înregistrările de la creşa din Iaşi unde copiii erau jigniţi şi înjuraţi de către angajate

Pe Facebook au apărut reacții de dimineață.

Coordonatoarea creşei nr. 10 din Iaşi şi trei angajate ale unităţii au fost destituite de Primăria Iaşi, în urma acuzaţiilor formulate de părinţii unui copil privind ”limbajul suburban”. Angajatele au fost înregistrate când jignesc copiii, spunându-le ”porci” şi ”nesimţiţi”, şi-i ameninţă cu bătaia.

Primarul Mihai Chirica s-a deplasat, vineri, la creşa nr. 10 din municipiul Iaşi, unitate aflată în subordinea Primăriei, iar în urma discuţiilor cu angajaţii acestei unităţi a decis sancţionarea a patru salariaţi.

Astfel, directoarea creşei, Valeria Butnaru, a fost destituită din funcţie, iar în cazul a două infirmiere şi a coordonatoarei unei grupe de copii s-a decis încetarea raporturilor de muncă.

Totodată, primarul Mihai Chirica a decis sancţionarea cu avertisment a directorului Direcţiei Creşe Iaşi, instituţie aflată în subordinea Primăriei ieşene.

„Este regretabil ce s-a întâmplat, dar am speranţa că este un caz izolat. Arată nivelul de degradare morală în care ne zbatem de mult timp, îl descoperim la cele mai de jos trepte ale societăţii, dar, din păcate, a ajuns să afecteze şi educaţia copiilor noştri. Nu avem dreptul să ne jucăm cu educaţia copiilor noştri şi nu putem tolera un astfel de limbaj de maidan rostit în faţa copiilor noştri. Angajatele în cauză nu au niciun fel de scuză pentru limbajul lor şi nu voi admite sub nicio formă un astfel de comportament. Am puterea de a ierta, dar nu în şcoală, în grădiniţă sau în creşă. Noi am luat deja măsurile care ţin de competenţa noastră, mai multe vor face Poliţia şi Parchetul. Sper ca acest caz scandalos să fie o lecţie pentru angajaţii din celelalte creşe şi din întregul sistem de învăţământ”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Infirmierele de la o creşă din Iaşi au fost înregistrate de părinţii unui copil de doi ani şi opt luni în timp ce înjură şi jignesc copiii. Pe înregistrare se aude cum infirmierele îi numesc pe micuţi ”porci” şi ”nesimţiţi” şi îi ameninţă cu bătaia.

Mama unui copil spune că a sesizat schimbări în comportamentul fiului ei, acesta devenind agitat şi spunând că nu mai vrea să meargă la creşă.

Familia copilului a precizat că vrea să depună plângere la Parchet împotriva angajaţilor creşei din municipiul Iaşi.
 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cresa iasi Valeria Butnaru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 apr 23:36
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
De alde asta,
care poate mai are noroc și-i intră ceva la cap
,
nu este una dintre dumnezeiele voastre
care v-au rămas după orfelinatele dezvăluite după '89
...???

Bineînțeles că MORTU este mereu de vină,
ADICĂ
copilul a cărui TRAUMĂ îi trece pe sub fuste
țaței care se dă în buci
ce ar putea folosi măcar CRATIMA dacă tot zăbăloșește
a MAREA PIETATE

altfel îi zboară odrasla de la balamuc
ȘI AR AVEA și ea șansa să stea printre altfel de oameni
... P O A T E...
1
EUR
4.7694
RON
17 Feb
noapte -1 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H