Şefa de la Evidenţa Persoanelor Braşov, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu

Gabriela Ungureanu, director executiv al Direcţiei Judeţeane Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Braşov, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie, care o acuză că ar fi atribuit şapte contracte de realizare a unor lucrări firmei administrate de fiul său.

RomaniaTV.net
21 mai 2013, 12:38
Şefa de la Evidenţa Persoanelor Braşov, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov au trimis-o în judecată pe Gabriela Ungureanu pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi şapte infracţiuni de conflict de interese, se arată într-un comunicat de presă de marţi al DNA.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2010 – 2012, Gabriela Ungureanu, în calitate de director executiv al Direcţiei Judeţeane Comunitare de Evidenţă a Persoanelor (DJCEP) Braşov, a atribuit şapte contracte de realizare a unor lucrări de investiţii către o societate comercială administrată de fiul său, firma obţinând astfel venituri de 124.927,23 de lei.

„Contractele atribuite vizau realizarea unor lucrări în domeniul IT (realizare web şi server dedicat, laborator foto, sistem de monitorizare video, aparatură IT, proiectare etc.), deşi firma beneficiară fusese înfiinţată de puţin timp, nu avea experienţă în domeniul informatic şi obiectul de activitate nu avea legătură cu lucrările ce urmau a fi prestate”, potrivit documentului citat.

Procurorii DNA au precizat că în una dintre aceste situaţii, pentru realizarea sistemului de monitorizare video a sediului instituţiei, Gabriela Ungureanu a aprobat plata a 58.207,67 de lei către firma fiului său, deşi lucrarea nu fusese realizată.

Consiliul Judeţean Braşov s-a constituit parte civilă şi solicită 58.207,67 de lei, reprezentând contravaloarea lucrării neexecutate în cadrul investiţiei „Sistem de monitorizare control acces şi supraveghere perimetrală video la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov şi Direcţia Judeţeană Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Braşov”.

Procurorii au pus sechestru asigurator pe un imobil aparţinând Gabrielei Ungureanu, pentru recuperarea prejudiciului.