Şefii fotbalului românesc, puşi sub acuzare de DNA pentru excluderea Universităţii

Membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) au fost învinuiti oficial de procurorii anticorupţie, ei fiind acuzaţi de abuz în serviciu în cazul dezafilierii echipei Universitatea Craiova.

RomaniaTV.net
26 oct. 2011, 14:38
Şefii fotbalului românesc, puşi sub acuzare de DNA pentru excluderea Universităţii

Gsp.ro a intrat în posesia rezoluţiei de urmărire penală a membrilor Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din fotbal! Ei au fost învinuiţi de abuz în serviciu.

Actul, redactat de procurorii DNA, explică pe larg învinuirile aduse lui Mircea Sandu, Mitică Dragomir şi celorlalţi 10 membri din CEx.

Cele 19 pagini încep cu expunerea reclamaţiei făcute de gruparea olteană, care cere FRF şi LPF daune de 50 de milioane de euro!

Prima persoană din fotbal audiată la DNA a fost Cornel Şfaiţer, reprezentant al cluburilor de Liga a II-a. El a stat foarte puţin la sediul DNA şi a declarat presei că încă nu a oferit toate informaţiile pe care le deţine.

În cursul zilei de miercuri au mai fost audiaţi Octavian Goga, vicepreşedinte, reprezentant al fotbalului amator, Marian Rusen, reprezentant al cluburilor de Liga a II-a, Ştefan Stana, reprezentant al cluburilor de Liga a III-a, Cristian Bobar, reprezentant al cluburilor de Liga a III-a, Paul Costaş, reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori şi Marian Pălărie, reprezentantul cluburilor de fotbal feminin.

Joi este programat pentru audieri Dumitru Dragomir, prim-vicepreşedinte. Vineri a fost citat Mircea Sandu, preşedintele Comitetului Executiv al FRF.

Sâmbătă urmează să fie audiaţi Vasile Avram
, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor şi Sorin Ţerbea, fost reprezentant al fotbalului în sală. Ultimele două persoane sunt, în momentul de faţă, arestate într-un dosar de dare şi luare de mită în arbitraj.