Şeful CNCD, despre educaţia sexuală predată în şcoli cu acordul părinţilor. „Aşa o să ajungem să condiţionăm aproape fiecare materie”

Preşedintele Consiliului Național pentru Combarea Discriminării (CNCD) susţine că este necesar ca educaţia sexuală să fie introdusă ca materie în şcoli pentru că "ceea ce am avut până acum în şcoală şi în societate s-a dovedit a fi un faliment în a preveni naşteri în rândul minorilor". Asztalos Csaba afirmă că nu este nevoie de acordul părinţilor pentru că "o să ajungem să condiţionăm aproape orice materie".

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 07:25
Şeful CNCD, despre educaţia sexuală predată în şcoli cu acordul părinţilor. „Aşa o să ajungem să condiţionăm aproape fiecare materie”

„Ceea ce am avut până acum în şcoală şi în societate s-a dovedit a fi un faliment în a preveni naşteri în rândul minorilor. Mame minore, nu neapărat la vârsta de sub 18 ani, ci până în vârsta de 15 ani. Până în 18 ani avem mame minore care au multiple naşteri. Deci, situaţia este destul de gravă pentru că acest lucru afectează şi dreptul la educaţie, la muncă a acestor copile. (…) Numărul ridicat de avorturi, din nou, este un indicator, nu doar naşterile”, a declarat Asztalos Csaba, conform Mediafax.

Preşedintele CNCD nu crede că participarea elevilor la aceste ore trebuie condiționată de un acord la părinților.

„Eu ce am văzut în dezbaterile publice, foarte mulţi vorbesc după ureche, nu pe studii sociologice sau statistici sau studii realizate de experţi. Nu doar la sate suntem pudici şi nu vorbim de viaţa sexuală. Nu este o problemă doar a unui segment. Este justificat ca cultele să aibă o opinie, să aibă păreri, dar eu cred că se pot găsi soluţii. Nu ştiu dacă aş lega acest drept de un consimţământ al părinţilor. Aşa o să ajungem să condiţionăm aproape fiecare materie de acordul părintelui”, a mai spus Asztalos Csaba, pentru sursa citată.

Educaţia sexuală în şcoli se va face doar cu acordul părinţilor. PSD şi PNL au votat legea în Parlament

Camera Deputaţilor a votat, în calitate de for decizional, proiectul privind educaţia sexuală în şcoli, materia urmând a se numi „educaţie sanitară”, nu sexuală și va fi predată doar cu acordul părinților.

Legea a fost aprobată cu 269 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” şi 35 de abţineri. Actul urmează să fie trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Biserica Ortodoxă Română a arătat nemulţumiri privind predarea educaţiei sexuale în şcoli.

Papa Francisc elimină NEPOTISMUL din biserica catolică. Legea anticorupţie a fost adoptată după patru ani