Şeful Corpului de Control din Ministerul Sănătăţii nu a făcut testul, deşi o colegă din minister a fost depistată cu coronavirus

Pacientul 92 depistat cu coronavirus este o angajată a Ministerului Sănătății. După depistarea ei cu coronavirus în cadrul instituției au început testele pentru a se stabili dacă angajații ministerului, mai ales cei care s-au intersectat în activitatea de zi ci zi cu pacientul 92, au fost infestaţi cu coronavirus.

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 17:54
Şeful Corpului de Control din Ministerul Sănătăţii nu a făcut testul, deşi o colegă din minister a fost depistată cu coronavirus

Ancheta epidemiologică s-a desfășurat timp de mai multe zile, primii care au făcut testul fiind subordonații femei de 41 de ani, după care au urmat colegii din alte departamente ale instituției, care au participat la activități comune cu persoane infestată.

Conform unor surse din cadrul ministerului, toate rezultate transmise până în prezent au fost negative, însă, mai sunt destul de multe în așteptare. Singura persoană care nu a fost încă testată, deși s-ar fi intersectat, conform anchetei epidemiologice, cu pacientul 92 în timpul unor ședinte, este Directorul Corpului de Control al ministerului, Constantin Dina.

”La nivelul ministerului exista un tabel cu toate persoanele care trebuie să facă testul. Unii au primit rezultatul, negativ, alții îl așteaptă. Doar o persoană nu a fost încă testată, și anume, șeful corpului de control”, spun sursele citate mai sus.

Citeşte şi: 22 de cadre medicale de la spitalul „Gerota” au fost confirmate cu coronavirus

Reamintim că pacientul 92, o angajată a Ministerului Sănătății internată în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, s-a întors din Dubai în 8 martie 2020 şi a fost confirmată pozitiv cu coronavirus în data de 13 martie 2020.

Inițial, s-a crezut că este o persoană din județul Mureș, însă apoi s-a confirmat că e vorba de un angajat al Ministerului Sănătății.

„Această eroare din comunicarea iniţială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituţiei Ministerului Sănătăţii şi cel folosit pentru judeţul Mureş.

Menţionăm că, în prezent se află în curs o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor şi recoltarea probelor, la fel ca la fiecare caz depistat pozitiv. De asemenea, contacţii direcţi ai persoanei se află în autoizolare la domiciliu.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. 33 cazuri noi confirmate în România, numărul celor infectaţi a ajuns la 217

În cadrul Ministerului Sănătăţii au mai fost luate şi alte măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19. A fost limitat programul cu publicul şi au fost stopate audienţele pentru o lună de zile. Au fost distribuite măşti şi produse dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe.

La intrarea în instituţie sunt completate chestionarele pentru monitorizare. Reamintim că, rezultatele testelor ministrului Sănătăţii, Victor Costache şi secretarului de stat, Nelu Tătaru sunt negative”, mai arată Grupul de Comunicare Strategică.