Șeful Europol face experimente false și propagă fake news. Pachetul cu cocaină era, de fapt, făină de acasă

Șeful Europol, Cosmin Andreica, a făcut un experiment pe cont propriu prin care a vrut să demonstreze că autoritățile nu își fac treaba și sunt depășite de flagelul drogurilor, care pot fi introduse foarte ușor în țară, după spusele lui. În realitate, pachetul cu droguri „cumpărat” din Portul Constanța conținea făină adusă de acasă de polițist.

22 dec. 2023, 17:36
Șeful Europol face experimente false și propagă fake news. Pachetul cu cocaină era, de fapt, făină de acasă
Șeful Europol face experimente false și propagă fake news. Pachetul cu cocaină era, de fapt, făină de acasă

Șeful sindicatului Europol face experimente și împrășite fake news. În pachetul „cumpărat” din Portul Constanța nu era cocaină, ci făină adusă de acasă. Deși a vrut să demonstreze incapacitatea autorităților de a face față traficului de droguri, polițistul va avea de suferit în urma faptei sale.

Citește și: Președintele Europol a cumpărat 1 kg de cocaină din Portul Constanța: „Nu m-a controlat nimeni”. Reacția IGPR

Șeful Europol face experimente false cu făină de acasă

Recenta demonstrație a modului în care Poliția Română nu reușește să controleze traficul de droguri din Portul Constanța este un fake newslucru recunoscut chiar de cel care a pus-o la cale, Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol. Acesta a afirmat la un post TV că pachetul cu care s-a plimbat și filmat prin port, necontrolat de nimeni, conținea, de fapt, faină. Mărturisirea omului legii a avut loc abia după ce experimentul său a făcut înconjurul țării, fiind un subiect de larg interes.

„Așa cum am spus, a fost un experiment. În acel pachet era de fapt un pachet de făină pe care l-am ambalat în mod specific modului în care sunt transportate substanțele interzise, iar experimentul l-am realizat împreună cu, de fapt, însoțit de un jurnalist, tocmai pentru a elimina orice fel de chestiuni ce puteau fi interpretate ca fiind subiective”, a declarat Cosmin Andreica.

Amintim că înainte cu o zi, tot Cosmin Andreica a povestit în toate jurnalele de știri cum a cumpărat droguri din port cu 100.000 de euro și cum nimeni nu l-a controlat la părăsirea acestuia.

„Suntem în port, tocmai ce am coborât de pe o navă, am vorbit cu niște muncitori și am primit acest pachet, de foarte bună calitate. Ne-au asigurat că este ce trebuie… 100.000 de euro pe un kilogram de cocaină pe piața neagră. Asta înseamnă 1 gram – 100 de euro… Și nu m-a controlat nimeni deocamdată. Vom încerca să trecem cu acest pachet pe una din porțile portului, acolo unde avem agenți de securitate, poliție militară, poliție de frontieră. Important de spus: tot acest port este lăsat în grija unei patrule de poliție”, a spus Andreica în filmarea care l-a făcut ieri celebru.

Astfel de comportamente și acțiuni de tip fake news au mai fost folosite și în trecut de alte personaje care, prin notorietatea câștigată, au ajuns să intre și în politică.

Citește și: Ofițer de la un penitenciar din București a fost prins cu droguri la un concert