Şeful IGPR, Ioan Buda, despre cazul paznicilor ucişi: Este vorba de omor. Se vor lua şi măsuri mai dure

Şeful IGPR, Ioan Buda, a declarat, vineri, că există probe concrete în cazul de omor al paznicilor găsiţi ucişi în incinta unei fabrici din Bucureşti.

RomaniaTV.net
20 iul. 2018, 10:26
Şeful IGPR, Ioan Buda, despre cazul paznicilor ucişi: Este vorba de omor. Se vor lua şi măsuri mai dure

Buda a fost întrebat, de presă, la Cluj-Napoca, de ce suspecţii sunt cercetaţi sub control judiciar. El a afirmat totodată că a fost un caz destul de complicat.

„A fost un caz şi acolo destul de complicat, cei doi paznici au fost identificaţi, după care s-au identificat, în sensul datelor personale, şi autorii, au fost prezentaţi Parchetului, se lucrează în continuare. Sunt şi acolo mai multe chestiuni. Nu sunt liberi, sunt sub control judiciar. (…) Probe sunt, sunt probe concrete, sunt diferite metode prin care noi încercăm pe cât posibil să efectuăm şi să ducem cercetările la bun sfârşit. (…) Da, este vorba de omor, bineînţeles se vor lua şi măsuri mai dure, dar (…) Nu aş putea să vă spun acum, ştiu despre ce e vorba, nu pot să vă spun de ce au fost….în….”, a spus Buda, conform Agerpres.

Citeşte şi: Noi detalii în cazul celor doi paznici găsiţi morţi la o fabrică de ciment: Au fost testaţi cu detectorul de minciuni

Întrebat dacă nu există cumva pericolul ca cei doi suspecţi „să scape”, Ioan Buda a subliniat că „nu există acest pericol”.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în noaptea de 15-16.07.2018, în incinta unei fabrici situate pe bd. Timişoara, la nivelul 1 al unei hale dezafectate, cei doi inculpaţi ar fi exercitat acte de violenţă asupra victimelor M.M. şi C.M., agenţi de pază care-şi desfăşurau activitatea la obiectivul menţionat, care au provocat căderea acestora la nivelul inferior şi lovirea de plan dur.

Conform sursei citate, leziunile suferite (traumatism toracic cu multiple fracturi costale, ruptură de splină, traumatism abdominal, ruptură de parenchim renal, respectiv multiple fracturi costale, hemoperitoneu, fractură de bazin) au condus la decesul victimelor.