Şeful Jandarmeriei Gorj, urmărit penal de Parchetul Militar după ce şi-a sugrumat un angajat

Şeful Jandarmeriei Gorj este urmărit penal după ce şi-a sugrumat un subordonat. Colonelul l-a strâns de gât pe om chiar în biroul său. Cu un portofoliu întreg de infracţiuni, comandantul a ajuns la conducerea jandarmeriei după ce a concurat singur pentru post.

RomaniaTV.net
23 iun. 2015, 07:30
Şeful Jandarmeriei Gorj, urmărit penal de Parchetul Militar după ce şi-a sugrumat un angajat

Colonelul Florin Popescu, comandantul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) din Gorj, este urmărit penal de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar din Timișoara, potrivit Pandurul.

Tribunalul Militar din Timișoara a dispus urmărirea penală în data de 12 martie 2015. Colonelul Popescu este acuzat de purtare abuzivă, abuz de autoritate, abuz în serviciu și lovirea inferiorului. Şeful jandarmilor este acuzat că în martie 2014 a bătut un subaltern chiar în biroul din instituţie, fiind nevoie de intervenţia ambulanţei.

Maiorul Ion Fometescu a fost chemat în biroul colonelului Popescu unde i s-a transmis un ordin care nu putea fi îndeplinit, trimiterea în două misiuni fără să îi fie pus transportul la dispoziţie, lucru pe care i l-a și comunicat superiorului. Atunci Popescu l-ar fi agresat fizic, dovadă fiind și faptul că maiorul a fost luat cu Ambulanța din biroul comandantului şi dus la Unitatea Primiri Urgenţe.

Citeşte şi Un colonel de jandarmerie a abuzat sexual o colegă poliţistă, în timp ce asigurau ordinea la Sfânta Parascheva

În condițiile în care este public faptul că Florin Popescu este urmărit penal de instanțele militare, reprezentanții Instituției Prefectului Gorj spun că nu au fost informați oficial cu privire la acest aspect, prin urmare nu pot lua măsuri împotriva comandantului.

Având în vedere că nu există niciun document oficial în acest sens, Instituția Prefectului Gorj nu poate dispune nicio măsură. Doar superiorii domnului Florin Popescu, pot lua măsuri împotriva acestuia„, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Gorj.