Şeful Poliţiei din Dej, eliberat din funcţie după petrecerile cu interlopi

Șeful Poliției din Dej a fost eliberat din funcție. Decizia vine după ce Alin Câmpean a petrecut în pandemie alături de interlopii inculpați în dosarul de proxenetism de la Cluj

13 mai 2020, 10:55
Şeful Poliţiei din Dej, eliberat din funcţie după petrecerile cu interlopi

„Urmare a cercetării disciplinare a unui ofițer din cadrul Poliției municipiului Dej, a fost dispusă sancționarea disciplinară a acestuia cu măsura ,,trecerea într-o funcție inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut”, conform art.58, lit.d, din Legea 360/2002 privind sancțiunile disciplinare care pot fi aplicate polițiștilor.

Sancțiunea disciplinară a fost dispusă azi, 13 mai 2020, prin Dispoziția Șefului Inspectoratului.

În cadrul cercetării disciplinare efectuate, s-a stabilit că polițistul a încălcat norme ale Codului de etică și deontologie profesională, precum și aspecte ce țin de îndatoririle profesionale ale polițistului, stabilite prin Legea 360/2002 privind Statutul polițistului”, transmit cei de la IPJ Cluj.

Potrivit Dejeanul.ro, la Dej ar urma sa fie numit comandant un politist de la Cluj-Napoca.

Alin Câmpean, șeful Poliției din Dej, și Valer Gavrilă, agent-șef principal la Serviciul de Ordine Publică în același municipiu, au fost fotografiați la petreceri cu personaje cunoscute în zonă drept interlopi. Unul dintre ei deține, potrivit presei locale, dar și imaginilor cu care se laudă pe rețelele de socializare, un adevărat parc auto, cu bolizi a căror valoare ajunge la două milioane de euro.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie în dosarul Peşti la Dej. Interlopii puşi în libertate au fost arestaţi din nou