Şeful Sălii Polivalente, Octavian Bitu, ARESTAT PREVENTIV

Publicat: Miercuri, 02 Septembrie 2015 22:01 // Actualizat: Miercuri, 02 Septembrie 2015 22:24 // Sursa: romaniatv.net

Octavian Bitu, directorul Sălii Polivalente din București, a fost arestat preventiv miercuri în dosarul în care este acuzat de luare de mită, ca urmare a deciziei Tribunalului București.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termenul legal de 48 de ore.

Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Naţional - Sala Polivalentă din Bucureşti, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, a fost reţinut marţi de procurorii DNA, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi luare de mită.

Citește și: INTERCEPTĂRI în dosarul şefului Sălii Polivalente. Bitu, către un afacerist: Vreau ACUM. Vreau MAŞINĂ, mă!

Potrivit site-ului PSD sector 4, Octavian Bitu deţine funcţia de vicepreşedinte al acestei filiale, fiind totodată şi finul ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit unui comunicat DNA, în perioada aprilie - august 2015, Octavian Bitu, în calitate de director al Complexului Sportiv Național — Sala Polivalentă din București, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în dosar) suma de 10.000 euro și foloase materiale constând în cedarea construcției deținute de firma omului de afaceri către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Octavian Bitu, în vederea valorificării construcției în activități comerciale.

Despre valoarea construcției, din care Octavian Bitu a solicitat practic jumătate pentru derularea de activități comerciale, denunțătorul a afirmat că este de minim 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei.

În schimbul banilor și foloaselor materiale pretinse, Octavian Bitu l-a asigurat pe omul de afaceri că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă și firma acestuia și va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se afla construcția firmei.

Octavian Bitu s-a angajat ca, în schimbul banilor și foloaselor pretinse, la viitoarea licitație pentru închirierea terenurilor, câștigătoare să fie o firmă la care denunțătorul și un apropiat al lui Bitu să fie asociați.

DNA mai arată că, pe terenurile pe care le închiriase de la Sala Polivalentă, firma denunțătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant.

În aceste condiții, în luna aprilie 2013, Octavian Bitu a amenințat o denunțătoare că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunța la contractul de închiriere a construcției, astfel încât aceasta să fie închiriată unei firme indicate de Bitu.

Citeşte şi: Directorul Sălii Polivalente din Bucureşti, REŢINUT pentru şantaj şi luare de mită

În săptămâna ulterioară primei amenințări și în luna mai 2013, Octavian Bitu a reiterat amenințările și a înștiințat-o pe denunțătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea.

Procurorii anticorupție l-au prins marți în flagrant pe Octavian Bitu, în momentul în care acesta a primit de la denunțător suma de 10.000 lei.

 
loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 dec 03:08
...cauzei măsura arestului preventiv, luată în cazul acestuia în timpul urmăririi penale. Citeşte şi: Şeful Sălii Polivalente, Octavian Bitu, ARESTAT PREVENTIV Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada aprilie – august, Octavian...
15 dec 01:02
...cauzei măsura arestului preventiv, luată în cazul acestuia în timpul urmăririi penale. Citeşte şi: Şeful Sălii Polivalente, Octavian Bitu, ARESTAT PREVENTIV Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada aprilie – august, Octavian...
03 sep 10:07
...în flagrant pe Octavian Bitu, în momentul în care acesta a primit de la denunțător suma de 10.000 lei.SURSA: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H