Şeful spionajului din Ucraina: Rusia ar fi cumpărat zeci de mii de saci pentru cadavre

Șeful spionajului ucrainean, Roman Dudin, vorbește despre achiziția de către Federația Rusă a circa 45.000 de saci pentru cadavre.

23 feb. 2022, 18:13
Şeful spionajului din Ucraina: Rusia ar fi  cumpărat zeci de mii de saci pentru cadavre

Roman Dudin, șeful Serviciului de Securitate din Ucraina a declarat: „Vedem mișcări masive de trupe ale Federației Ruse pe lungimea întregii linii de frontieră. Prezența militară rusă este în creștere, nu există semne privind retragerea forțelor militare, după așa numitele exerciții”, conform presei locale.

Tancurile ruseşti se îndreaptă spre Ucraina. Rusia ameninţă SUA cu măsuri dure. Noi imagini din satelit
De asemenea, acesta a mai declarat că Rusia a cumpărat 45.000 de saci pentru cadavre, adăugând: „Cu toate acestea, eu cred că, în conformitate cu tradițiile antice rusești, ei vor îngropa cadavrele chiar în mijlocul câmpului, sau în acele morminte fără nume”, potrivit Antena 3.

Premierul Letoniei susţine că Rusia a transferat trupe şi tancuri în zone separatiste din Ucraina

Premierul Letoniei, Arturs Krišjānis Kariņš, a declarat miercuri că a primit informaţii că armata rusă ar fi transferat efective militare şi tancuri în zone din regiunile separatiste din Ucraina, Lugansk şi Doneţk, informează CNN.

„Conform informaţiilor pe care le am la dispoziţie, Vladimir Putin transferă forţe suplimentare şi tancuri în teritoriile ocupate din Donbas. Prin definiţie, acest lucru ar fi pătrunderea pe teritoriul suveran al unui stat vecin”, a afirmat Arturs Krišjānis Kariņš pentru CNN.

Străzi şi case distruse de separatiştii din Donbas. Armata ucraineană: „Acesta este pământul nostru”
Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informaţii, Rusia a transferat, în ultimele 24 de ore, trupe şi echipamente militare în regiunile separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk, care erau ocupate de insurgenţi separatişti proruşi. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente, dar Vladimir Putin a declarat că va trimite trupe pentru apărarea acestor regiuni, după ce le-a recunoscut independenţa.

Vladimir Putin, discurs arogant despre „armele ruseşti, care nu au egal în lume”. El a anunţat că a fost pusă în serviciu de luptă cea mai puternică armă
Ucraina instituie starea de urgență
Potrivit lui Alexei Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, starea de urgență va fi decretată pe întreg teritoriul controlat de guvernul de la Kiev și va dura 30 de zile, urmând să fie prelungită, în caz de nevoie, cu încă 30 de zile

Starea de urgență de decisă miercuri trebuie aprobată de Rada Supremă – parlamentul ucrainean – în termen de 48 de ore.