Semafoarele ar putea avea 4 culori! Iată care este culoarea pe care specialiștii o consideră necesară

Traficul rutier va fi total schimbat! Semafoarele cu 4 culori ar putea deveni o realitate! Iată care este motivul pentru care specialiștii consideră că este nevoie de această modificare și care este culoarea pe care vor să o adauge.

20 feb. 2023, 10:51
Semafoarele ar putea avea 4 culori! Iată care este culoarea pe care specialiștii o consideră necesară

Traficul este din ce în ce mai haotic, indiferet despre ce țară vorbim. Numărul mașinilor care circulă pe șosele a crescut exponențial în majoritatea țărilor, iar șoferii pier anual zile întregi în trafic. Estimările pentru viitor sunt chiar mai tragice, din momet ce specialiștii sunt de părere că numărul este în continuă creștere. Așadar, vrem nu vrem, șoferii vor crea blocaje și ambuteiaje. Pentru a fluidiza pe cât posibil traficul, cercetătorii de la Universitatea Carolina de Nord au găsit o soluție, respectiv semafoarele cu patru culori.

Citește și: Românii pot să își obțină cazierul judiciar gratuit de pe Ghiseul.ro. Ministrul Digitalizării trage un semnal de alarmă cu privire la un site care percepe taxe

Semafoarele cu 4 culori. De ce avem nevoie de ele

Aceștia sunt de părere că semafoarele ar trebui să aibă și o a patra culoare. Aeastă măsură ar veni în ajutorul șoferilor. A patra culoare a semaforului ar urma să fie alb și ar indica dacă șoferii pot să urmeze o mașină care se află în fața lor. Astfel, mașinile vor putea să iasă din intersecții fără să se mai formeze ambuteiaje. Specialiștii mai afirmă și faptul că a patra culoare a semafoarelor ar putea să ajute șoferii și să reducă consumul de carburant.

„Credem că este important să încorporăm conceptul de lumină albă în intersecții, deoarece le va indica șoferilor ce se întâmplă, astfel încât să știe ce ar trebui să facă atunci când se apropie de intersecție”, spun cercetătorii, potrivit Science Alert.

Această măsură se află momentan în stadiul de propunere. Studiile arată că pentru o asemenea modificare ar fi nevoie de o investiție enorm de mare, întrucât ar trebui schimbat semafoarele din fiecare intersecție. De asemenea, o astfel de măsură ar duce și la modificări majore ale Codului Rutier.

Citește și: Românii discriminați masiv în Marea Britanie. Georgiana a dezvăluit judecățile cu care s-a confruntat: „Este extrem de grav. Problema este numele meu românesc”