Un nou semn de circulaţie bulversează şoferii. Ce reprezintă acesta şi ce amendă se dă în cazul nerespectării lui

Un nou semn de circulaţie bulversează şoferii. Noul indicator a apărut în Germania şi, din cauza faptului că nu este atât de cunoscut, mulți conducători auto fac confuzii şi se aleg cu amenzi uriaşe.

19 dec. 2022, 11:19
Un nou semn de circulaţie bulversează şoferii. Ce reprezintă acesta şi ce amendă se dă în cazul nerespectării lui

Semnul înfăţişează o maşină în stânga, o bicicletă și o motocicletă. Acest semn indică interzicerea depășirii, ceea ce înseamnă că bicicletele și mopedurile nu pot fi depășite. Nici măcar dacă călătoresc cu viteza de mers pe jos – și nici măcar dacă există o pistă de biciclete marcată.

Un nou semn de circulaţie bulversează şoferii

Semnul a intrat în vigoare în anul 2020, când a fost făcută și modificarea Legii privind Circulația Rutieră care prevede creșterea siguranței în trafic și are ca scop motivarea șoferilor să folosească biciclete în trafic în scopul fluidizării traficului şi al reducerii poluării.

Cine nu ține cont de interdicția de depășire și este prins făcând acest lucru este pasibil de o amendă de 70 de euro și un punct în Flensburg, scrie ziarulromanesc.de

Citeste si COD RUTIER 2023 Şoferii care montează gadgeturi „de şmecher” pot primi amendă de 2900 de lei

Semn de circulaţie cu săgeți și cercuri

Un nou indicator rutier a apărut pe drumurile din Germania. Este alb cu două sau trei săgeți și cercuri. Semnul de circulație poartă denumirea „Z.538-ff” și se găsește în principal pe autostrăzi și drumuri expres. Există, în general, două versiuni ale semnului: semnul de circulație „Z.538-30k” cu doar două săgeți și „Z.538-31k” cu trei săgeți. Ambele semne au aceeași semnificație. După cum sugerează și numele, săgețile de pe panoul de bandă reprezintă benzile. Pe Autobahn, cele trei benzi una lângă alta în sensul de mers, săgețile sunt toate îndreptate înainte – așa că nu există trafic care se apropie.

semn de circulaţie

Cercul alb cu dungi orizontale este disponibil și ca semn de sine stătător – și fiecare șofer ar trebui să fie familiarizat cu el. Potrivit Institutului Federal de Cercetare a Autostrăzilor , „semnul de circulație 282” marchează „sfârșitul tuturor limitelor de viteză și interdicții de depășire legate de rută”.

Deci, dacă pe autostradă a fost afișată anterior o limită de viteză de 120 km/h, de exemplu, semnul de circulație 282 – adică cercul alb cu dungi orizontale – încheie această limită. Întrucât nu există încă o limită generală de viteză pe autostrăzile germane, șoferii nu vor mai fi nevoiți să respecte limita de viteză, scrie ziarulromanesc.de

Citeste si COD RUTIER 2023. Ce se întâmplă cu punctul de amendă după majorarea salariului minim. Şoferii vitezomani vor rămâne fără maşină!

În Codul Rutier sunt reglementate mai multe tipuri de indicatoare și marcaje rutiere, printre care:

  • De avertizare;
  • De interzicere sau restricție;
  • De prioritate;
  • De obligare;
  • De informare;
  • De orientare;
  • De informare  turistică;
  • Panouri adiționale;
  • Indicatoare instalate la trecerea cu calea ferată;
  • Indicatoare kilometrice;
  • Indicatoare rutiere temporare.