Semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE: Comuniştii cer REFERENDUM

Publicat: Miercuri, 14 Mai 2014 19:01 // Actualizat: Miercuri, 14 Mai 2014 19:01 // Sursa: romaniatv.net

Comuniştii îi cer preşedintelui Timofti să iniţieze un referendum privind oportunitatea semnării Acordului de asociere a Republicii Moldova cu UE.

Deputaţii comunişti de la Chişinău i-au adresat miercuri o scrisoare preşedintelui Nicolae Timofti în care îi cer să iniţieze organizarea unui referendum privind semnarea de către Republica Moldova a Acordului de asociere cu UE, potrivit Agerpres.

Comuniştii susţin că acest Acord nu ar fi în interesul Republicii Moldova. 'Acord, care încalcă grosolan neutralitatea constituţională a ţării şi transferă suveranitatea Moldovei care aparţine poporului unui oarecare Comitet de Asociere. Chiar şi graba cu care se încearcă semnarea Acordului de Asociere în condiţiile în care majoritatea regiunilor ţării, inclusiv Transnistria şi Găgăuzia, nu acceptă condiţiile impuse în document, simbolizează pierderea suveranităţii', se arată în scrisoare.

Comuniştii îi cer şefului statului ca în decurs de două săptămâni să vină ' cu o iniţiativă de a organiza un referendum naţional cu privire la semnarea acestui Acord'. În caz contrar, PCRM sugerează că Timofti ar încălca articolul 2 din Constituţie care prevede că 'uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului'.

Solicitat de AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale, Vlad Ţurcanu, a declarat că 'PCRM are toate instrumentele necesare pentru a iniţia un referendum'.

Republica Moldova a parafat Acordul de asociere cu UE la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius din noiembrie 2013, iar preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a anunţat marţi la Chişinău că acesta va fi semnat la 27 iunie.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mai 19:25
Răspunde | Votează email 0 email
Http://Tiny.Cc/RoML

Esti Captivat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://Tiny.Cc/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti beneficia de Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://Tiny.Cc/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Alege link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://Tiny.Cc/RoML
14 mai 19:19
...
Comuniştii îi cer preşedintelui Timofti să iniţieze un referendum...
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H