Semne ale îmbătrânirii şi soluţii de a scăpa de ele

Procesul de îmbătrânire este atât de lent, încât ne dăm seama abia când ne vedem copiii la liceu că am îmbătrânit în timp ce ei au crescut.

RomaniaTV.net
13 mart. 2013, 08:18
Semne ale îmbătrânirii şi soluţii de a scăpa de ele

Daca ne-am da seama de micile semne ale imbatranirii mai din timp, am putea cu siguranta sa incetinim si mai mult procesul.

Parul subtiat

Unele femei au firele de par subtiri de la natura, insa tuturor ni se subtiaza parul odata cu trecerea timpului. Cel mai bine simtim procesul facand testul cozii de cal. Prindeti-va parul intr-o coada de cal cu un elastic subtire, luati o ata si infasurati-o in jurul cozii, apoi masurati cat e diametrul. La fix un an, repetati procedeul si vedeti cum a evoluat starea podoabei capilare. Insa nu este nevoie sa asteptati fix un an, multe dintre noi reusim sa ne dam seama strangandu-ne parul in maini. Motivul subtierii firelor de par tine de cresterea nivelului de testosteron din organism, odata cu inaintarea in varsta. Aceasta este si cauza pentru care multe bunicute au fire de par in barba si o mustata rasfirata, in cazul in care nu au copii sau nepoate grijulii care sa le scoata.

Solutia: dincolo de produsele de ingrijire pentru spalatul parului, care presupun fara doar si poate un sampon, un balsam si, eventual o masca, toate potrivite parului nostru, trebuie sa aplicam si cateva tratament cosmetice mai puternice, cum ar fi fiolele cu vitamine si aminoacizi, disponibile in farmacii.

Dinti ingalbeniti

Indiferent cat de des si de eficient ne spalam pe dinti, odata cu trecerea timpului acestia se ingalbenesc. Daca obisnuim sa fumam si sa bem cafea zilnic, nu-i de mirare ca dintii galbeni apar si mai repede. Tartrul este o alta problema. Solutia: detartrajul si, daca este nevoie, albirea dintilor. Puteti incercat si solutii precum bicarbonatul de sodiu, pe care sa il frecati usor cu periuta de dinti, timp de mai multe zile sau chiar saptamani. Oricum ar fi, daca au inceput sa vi se ingalbeneasca dintii, ar fi bine sa va evaluati si obiceiurile alimentare si stilul de viata, caci fumat, consumul de cafea sau de vin rosu, spre exemplu, se numara printre principalele cauze ale ingalbenirii si patarii danturii.

Continuarea pe Lyla.ro.