Senatorul Ghişe, scos cu forţa de la Cotroceni, de la recepţia de Ziua Naţională VIDEO

Senatorul Ioan Ghişe a fost scos de către angajaţii SPP de la recepţia organizată la Palatul Cotroceni, după ce a venit îmbrăcat într-un tricou imprimat cu un mesaj antiprezidenţial.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 16:20
Senatorul Ghişe, scos cu forţa de la Cotroceni, de la recepţia de Ziua Naţională VIDEO

Senatorul PNL Ioan Ghişe a declarat că a fost scos, joi seară, de la recepţia de la Palatul Cotroceni de Ziua Naţională, înainte de finalul evenimentului de ofiţeri SPP.

„Când am dus mâna la gât să-mi scot cravata, pentru că intenţionam să-mi scot cămaşa să arăt tricoul pe care scrie «Poporul a decis, Băsescu e demis», m-au imobilizat de braţe doi ofiţeri SPP, altul m-a împins din spate şi în zece secunde m-au scos afară, prin mulţime”, a spus Ghişe pentru Mediafax.

Senatorul PNL era singurul reprezentant al puterii care a dat curs invitaţiei de la Cotroceni.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Bogdan Oprea, a relatat punctul de vedere al Administraţiei Prezidenţiale faţă de incident. „În timpul recepţiei, a avut loc un incident. Unul dintre invitaţii oficiali, anume domnul senator Ghişe, a încercat să-şi smulgă hainele de pe el şi să creeze scandal, motiv pentru care forţele de ordine au considerat că trebuie să-l însoţească la ieşire”, a spus Oprea precizând că Ghişe încerca să arate tricoul pe care-l avea pe el.

„Administraţia Prezidenţială consideră că românii au nevoie de unire şi nu de dezbinare, cu atât mai mult de Ziua Naţională”, a mai spus Oprea.

Prezent la recepţie, europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor a precizat că Ghişe a venit într-un tricou pe care scria „Cinci milioane l-au ales, şapte milioane l-au demis” şi pe care l-a arătat atunci când preşedintele a venit să ciocnească un pahar de şampanie cu invitaţii la recepţie.

Eu i-am zis lui Nicolae Văcăroiu: ‘Ăsta a venit să facă o provocare.’ Şi asta a făcut. Nu se face aşa ceva (…) Fiecare are libertatea de conştiinţă, de a protesta, dar nu de Ziua Naţională, nu prin efracţie. Nu în faţa ambasadorilor, nu în faţa conducătorilor cultelor religioase. Nu vii în casa omului să-l spurci”, a declarat C.V. Tudor pentru România TV.

Vadim Tudor a spus că era la circa 15 metri de Ghişe când acesta şi-a arătat tricoul în care venise la recepţie, dar a fost scos de acolo imediat de către stafful prezidenţial. „N-a apucat să mai strige”, a spus europarlamentarul.

La recepţie mai sunt prezenţi prinţesa Lia şi prinţul Paul de românia, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, Emil Boc, Sorin Oprescu şi Peter Imre. 

După ce Curtea Constituţională a decis ca în urma rezultatului referendumului Traian Băsescu să îşi reia atribuţiile, Ioan Ghişe a protestat, mai multe zile la rând, în faţa Palatului Cotroceni, apărând cu pancarte atârnate pe corp, inscripţionate cu mesajele „Poporul a decis, Băsescu e demis” şi „Popor român, eşti suveran”.

Ghişe susţinea atunci că gestul său este „simbolic”, că el este un simplu cetăţean şi că nu s-a consultat în privinţa acestei acţiuni cu colegii din PNL.

În 17 octombrie, senatorul PNL a mers la Palatul Parlamentului, unde avea loc Congresul PPE, purtând un tricou alb pe care scria: „7.403.836 romanians dismissed Băsescu” şi „The people are sovereign”.