Senatorul PSD Gabriel Mutu vrea să fie candidatul USL pentru Primăria Sectorului 6

Senatorul social-democrat Gabriel Mutu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că şi-a manifestat intenţia de a candida din partea USL pentru Primăria Sectorului 6, însă decizia privind desemnarea candidatului nu a fost încă luată în cadrul USL.

RomaniaTV.net
18 mart. 2012, 13:01
Senatorul PSD Gabriel Mutu vrea să fie candidatul USL pentru Primăria Sectorului 6

„Nu neg faptul că mi-am manifestat intenţia de a candida la Primăria Sectorului 6 din partea PSD, noi avem o procedură statutară care trebuie respectată. În momentul în care în cadrul USL se va decide că PSD are candidat la Primăria Sectorului 6, vom intra pe procedurile statutare şi ne vom desemna candidatul”, a spus Mutu, adăugând că decizia va fi anunţată săptămâna viitoare.

El s-a declarat convins că USL va desemna cel mai bun candidat pentru această primărie de sector.

„Noi trebuie să alegem persoana care are şansele cele mai mari. Fac parte dintr-o alianţă politică, sunt membru PSD şi fac parte dintr-o alianţă politică, nu-mi permit să fac aprecieri faţă de colegii mei din alianţă. De aceea, dacă mă întrebaţi ce părere am despre domnul Mănescu sau domnul Florescu, nu vă răspund la această întrebare, pentru că sunt partenerii mei de alianţă, iar USL are un singur scop: acela de a câştiga Primăria Sectorului 6”, a afirmat senatorul PSD.

Pe de altă parte, el l-a acuzat pe primarul PDL în funcţie, Cristian Poteraş, pentru că a iniţiat pe ultima sută de metri înainte de alegeri proiecte „supraevaluate”, care „depăşesc de două ori valoarea reală de piaţă”, de anvelopare termică, reabilitare peisagistică şi asfaltare de străzi adiacente. Mutu a susţinut că „scopul clar este de a colecta bani pentru campania electorală”.

„Sunt sume colosale de bani, discutăm de peste 200 de milioane de euro, în contexul în care mai avem două luni şi jumătate până la alegerile locale”, a spus social-democratul.

El a arătat că Poteraş a angajat şi un împrumut al Primăriei pe 20 de ani, în valoarea de 176 milioane de lei şi a mai spus că este posibil să facă o solicitare Curţii de Conturi pentru a verifica investiţiile făcute de edil.